In Blog

We horen de laatste tijd vaak van opdrachtgevers: “niets is bij ons hoe het normaal is, of zoals het moet zijn en de vraag is hoe het straks gaat zijn, als we onder nieuwe omstandigheden moeten werken. Dus opnamen maken kan binnen ons bedrijf nu en voorlopig even niet”. Begrijpelijk. Een tijdelijke situatie wil je niet voor lange tijd op beeld vastleggen en zolang onduidelijk is of en hoe er straks gewerkt gaat of moet worden, wil je niets voor lange termijn vastleggen. Maar toch wil je als organisatie impactvol blijven communiceren met je medewerkers en/of klanten. Zeker in deze tijd wil je als bestuur, directie en/of management team laten weten waar je als organisatie voor staat en voor gaat. Wellicht is er zelfs een transitie nodig, die je impactvol met video wil communiceren. Maar hoe doe je dat als opnamen van de organisatie nagenoeg niet mogelijk is.

3 redenen voor gebruik van stockbeelden

De oplossing is: Stockbeelden! Wij gebruiken stockbeelden om 3 redenen:

  • Een beeld is onmogelijk om zelf te filmen (bijv. de aarde op afstand).
  • Een beeld is te kostbaar om zelf te filmen (bijv. 1 shot van een wildwater raft).
  • Een beeld is precies wat we nodig hebben; en iets filmen wat er al is is in onze ogen een desinvestering voor de opdrachtgever.

Dus als laatste strohalm grijpen we naar stockbeelden. In feite is de situatie nu dat beelden van organisaties soms lastig zelf te filmen zijn. Dus bieden stockbeelden de oplossing.

Bibliotheken van gemiddelden

Maar ik hoor u denken: Stockbeelden, dat is toch net zoiets als stockmuziek; je ziet en hoort het meteen; dertien in een dozijn en het is het altijd net niet… Je mist het maatwerk, de eigenheid. Het blijft altijd afstandelijk… Nu zijn stockmuziek collecties niet meer wat ze ooit waren; bibliotheken van lift muziekjes. En ook stockbeeld-archieven zijn gelukkig niet meer wat ze ooit waren; altijd lachende te mooie mensen met te witte tanden in karakterloze omgevingen. Sterker nog, zowel voor muziek als beeld geldt; je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Cruciaal is natuurlijk in welke context je de beelden gebruikt en hoe je e.e.a. monteert. Maar de tijd dat stockbeelden of stockmuziek professioneel echt niet gebruikt kunnen worden ligt al heel lang achter ons.

Impact maken met stockbeelden; het kan!

Natuurlijk blijven we vinden dat authenticiteit en oprechtheid key is in communicatie van organisaties en als iets in of met de organisatie gemaakt kan worden, dan heeft dat altijd onze voorkeur. Maar indrukwekkende en doeltreffende films bestaande uit 100% stockbeelden (en/of alleen de opnamen van een interview); ze bestaan! Wij hebben ze gemaakt en zijn er erg trots op.

Onderstaand onze meest indrukwekkende en doeltreffende voorbeelden.

Bel ons! Dan kunnen we, zonder opnamen op nu cruciale locaties binnen uw organisatie, toch met elkaar aan de slag!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Behind the scenes Swiss Sense