In Blog

We hebben voor Roompot Vakanties onder andere diverse bedrijfsfilms, Koos Konijn minidisco video’s, vele parkfilms en nationale commercialcampagnes gemaakt. Net als de memorabele commercialcampagne: ‘Voor iedereen die dit thuis niet heeft.’ Daarmee hebben we echt herinneringen gecreëerd. Waarom ik met een dikke grijns op deze videoproducties terugkijk?

Tijd voor wat anders

In 2004 wonnen we de pitch voor de nieuwe bedrijfsfilm voor Roompot Vakanties ter ere van het 40-jarig bestaan. Deze corporate video, van alweer 16 jaar geleden, was het startschot voor de inspirerende en leuke samenwerking die we tot op de dag van vandaag samen hebben.

In die eerste jaren dat we producties voor Roompot maakten, leerden we de organisatie van binnen en van buiten kennen. Stilletjes aan werden we ons ervan doordrongen dat een organisatie – van een dergelijk kaliber – een professionaliseringslag kon maken op het gebied van haar presentatie. Het was tijd voor nationale toonaangevende producties, waarmee Roompot Vakanties zichzelf sterker kon profileren en onderscheiden. In 2008 schreven we uit eigen initiatief een plan hiervoor.

Plan voor een nieuwe campagne

De tv-commercials stamden uit 2006 en waren niet ontworpen voor aanpassingen. Toch moesten we steeds die commercials gebruiken voor diverse acties. Elke keer verbouwden we deze met nieuwe beelden, titels en voice-over. Een tijdrovende en relatief dure exercitie. We ontdekten echter ook een patroon. Daarom adviseerden wij om een nieuwe campagne te ontwikkelen die naadloos aansloot op het nieuw ontwikkelde merkenboek. Een campagne die – naast de acties – de identiteit en positionering van Roompot Vakanties voortdurend zou versterken.

v.l.n.r. RED camera, Opdrachtgevers Hans Hoogerheide en Esther Biondina van Roompot Vakanties in overleg met Producent Jeroen Veldkamp en Regisseur Sander Ligthart.

‘Denken in mogelijkheden, dat siert de samenwerking tussen Roompot Vakanties en Veldkamp Produkties. Samen willen we goede ideeën mogelijk maken.’

Aan de hand van het merkenboek werkten we drie concepten uit. Hierbij stond altijd de volgende vraag centraal: ‘Wat onderscheidt Roompot van andere parken zoals Centerparcs en Landal?’ De uitkomsten hebben we vertaald naar een commercialcampagne. Uiteindelijk viel de keuze op de campagne: ‘Voor iedereen die dit thuis niét heeft. Deze campagne bestond uit een set bizarre, onmogelijke situaties bij een gezin dat thuis wél iets heel bijzonders heeft. Iets dat elk gezin ook wel thuis zou willen hebben, maar… niet heeft. Denk aan een glijbaan op het dak of een strand in de kinderkamer. Ook taferelen zoals een meer met een zeilboot in een kamer of een bowlingbaan in de gang bij opa maakten onderdeel uit van de sets. We maakten zelfs een commercial met een bos op zolder. Nu vraag je je vast af wat de boodschap van deze campagne was?

Memorabele commercials Roompot Vakanties

De kern van de commercials was dat iedereen die dit thuis niet heeft, dit wel kan vinden bij Roompot Vakanties. In 2009 deden we de eerste shoot van de 1 e reeks, waaronder de opnamen met de glijbaan en het zandkasteel. De ideeën hiervoor ontstonden tijdens een creatieve sessie met regisseur Sander Ligthart. Geen moment heeft Roompot Vakanties gevraagd of onze ideeën wel haalbaar waren. Denken in mogelijkheden, dat siert de samenwerking tussen Roompot Vakanties en Veldkamp Produkties. Samen willen we goede ideeën mogelijk maken.

Neem dat zandkasteel; dat moest echt impact maken. Om een serieuze zandberg te creëren, kozen we ervoor om de slaapkamer uit de video op het strand te bouwen. Eerst filmden we in een doorzon familiewoning. De moeder loopt de kamer uit, de deur die zij dan opent stond letterlijk op het strand, evenals de kinderkamer. Een complete kamer hebben we nagebouwd, met posters en al. Geloof me, wij hadden bekijks. Prachtig was dat! Wat me ook is bijgebleven is dat ik zelf nog heb mogen figureren tijdens de shoot op het strand. Herken je mij op de achtergrond?

‘Het glijbaan-shot zit sindsdien nog altijd in onze showreel en zeer regelmatig
horen we dan: ‘Oh, dat beeld herken ik!’

Deze campagne was uiterst succesvol – jarenlang. Het glijbaan-shot zit sindsdien nog altijd in onze showreel en zeer regelmatig horen we dan; ‘Oh, dat beeld herken ik!’. Stagiaires die nu bij ons werken, waren kind toen deze commercials op de landelijke tv vertoond werden en herkennen de beelden. Kortom, deze commercials hebben blijvende herinneringen gemaakt! Dat is toch iets om trots op te zijn?

Prijsvraag

Herken jij Jeroen op de achtergrond, als figurant, in deze commercial? Laat ons weten welke figurant Jeroen is door een e-mail te sturen aan jeroen@veldkampprodukties.com. Wie weet win jij een fles champagne!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geen virus