In Blog

Al vijftien jaar vervul ik een ontzettend mooie rol binnen Veldkamp Produkties, maar soms wel – als enige niet-creatieve – op eenzame hoogte. Ik heb regelmatig behoefte aan sparren met vakgenoten en doe graag externe bestuurlijke ervaringen op om te leren en te groeien. Precies om die reden vervul ik, naast mijn fulltimebaan ook diverse nevenfuncties. Of dat ooit te veel is? Nee joh, het geeft juist energie!

Officemanager pur sang

Eind maart 2020 werk ik alweer 15 jaar bij Veldkamp Produkties en nog steeds met veel plezier. Ik ben de enige niet creatieveling binnen een club mensen die allemaal creatief zijn, alhoewel ik juist op andere vlakken weer creativiteit breng. Als officemanager sta ik altijd “aan”, is geen dag hetzelfde en komen er vaak nieuwe dingen op mijn pad.

Ik ben breed inzetbaar en vervul taken die uiteenlopen van:

  • zorgen voor een goede vibe op kantoor;
  • nastreven van een fijne werkomgeving voor mijn collega’s;
  • agendabeheer en gastvrouwschap.

Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor diverse financiële en personele taken.

Door naast je eigen functie ook nevenactiviteiten uit te voeren, ben je in staat vraagstukken op een andere manier te bekijken. Sparren met anderen zet je op scherp en je blijft op de hoogte van dat wat er speelt in de wereld. Wat ik zoal doe en waarom?

NVD, netwerken met vakgenoten

Tijdens een bezoek aan de beurs van Management Support liep ik de dames van NVD tegen het lijf. NVD is de Nederlandse Vereniging van Directie- en managementondersteuners. Toen een vriendin opperde om als gast eens mee te gaan naar een NVD-bijeenkomst, heb ik me aangemeld. Ik viel met de neus in de boter, deze bijeenkomst was namelijk in de Efteling. Het voelde als thuiskomen; ik kon sparren met andere officemanagers, kennismaken met begunstigers en andere gasten. Kortom, het was een avond vol netwerken – op mijn eigen vakgebied.

Marianne regioteamlid

Inmiddels ben ik vijf jaar lid en sinds ruim 1,5 jaar ben ik regioteamlid. Vanuit deze hoedanigheid organiseer ik met het regioteam Noord-Brabant – NVD is een landelijke vereniging – diverse bijeenkomsten. Hierdoor kom ik op de mooiste plekken, tref ik interessante mensen en volg ik leerzame workshops. Een absolute win-win situatie.

Hoogtepunten in die vijf jaar zijn de workshop van de Butleracademy in Landgoed Huize Bergen in Vught en de vertoning van de prachtige film “dit beweegt Brabant”. Deze film is door ons gemaakt en werd getoond op het grote doek in Pathé Theater in Eindhoven. Eens, een nevenactiviteit zoals deze ontplooien, kost je (vrije)tijd en je ontvangt er geen vergoeding voor, maar het levert je heel veel op.

KWF, secretaris Samenloop voor Hoop Valkenswaard

Toen mijn vader in 2013 overleed aan kanker heb ik mijn aanmelding als vrijwilliger in orde gemaakt. Ik ben direct aan de slag gegaan als wijkhoofd voor de collecteweek van de KWF. Enige tijd later ben ik gevraagd voor de functie van secretaris van de Samenloop voor Hoop in Valkenswaard, een evenement voor KWF. Omdat ik het fijn vond om iets te kunnen doen na het overlijden van mijn vader, heb ik volmondig ja gezegd. Met een mooi team van mensen uit Valkenswaard hebben we in juni 2018 een succesvolle editie van de Samenloop georganiseerd. Hiermee hebben we een bedrag van ruim € 70.000,00 opgehaald voor de KWF. Onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte is nog steeds zo nodig.

Groepsfoto

In het jaar dat de Samenloop zou plaatsvinden, is helaas mijn moeder ook getroffen door kanker. Na een kort en heftig ziekbed is zij in nog geen 11 weken tijd op 18 april 2018 overleden. Als bestuur waren we in die periode volop bezig met de puntjes op de ï te zetten. De kracht van het regionale bestuur, de bestuursleden, de vele vrijwilligers en de “drive” om samen een mooi evenement te organiseren, hebben me veel kruim gekost, maar nog veel meer gebracht… Samenwerken en organiseren als alle facetten van het leven aan bod komen: het leven vieren, hoop, overleven en de dood, dat is een bijzondere en voor mij hele mooie ervaring geweest. In zo’n setting heb ik geleerd hoe veel je samen kunt bereiken. Het was een prachtig eerbetoon aan vele mensen en voor mij in het bijzonder aan mijn lieve ouders. Op dit moment zijn we druk bezig met de organisatie van een nieuwe Samenloop voor Hoop in 2021.

Kortom: ik kan nevenactiviteiten aan iedereen aanraden, je wordt er absoluut een “rijker” mens van.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Videopersbericht in een dagproductfilm