In Blog

Ben je ooit al eens een door ons geproduceerd videopersbericht tegengekomen? Het zal je niet ontgaan zijn dat wij verschillende soorten videoproducties maken waaronder bedrijfsfilms, commercials en animaties. Maar naast deze reguliere producties verzorgen wij ook andere producties voor onze videopartners, waaronder dus videopersberichten. Benieuwd wat dat precies inhoudt en hoe we jouw marketing en communicatieafdeling daarin kunnen ondersteunen?

Directe en effectieve communicatie dankzij een videopersbericht

Over het algemeen geldt dat geschreven teksten steeds minder goed gelezen worden. Dit terwijl mensen juist steeds meer de tijd nemen om video’s te kijken. Videopersberichten zijn hier natuurlijk geen uitzondering op. Het doel van een persbericht is de aandacht van de lezer effectief vast te houden. Je hebt tenslotte belangrijke informatie te vertellen.

Een videopersbericht

Videopersberichten zijn meestal erg kort. In één à twee minuten wordt de gehele essentie van de boodschap en dus de kern van het nieuws op doeltreffende en opvallende wijze gepresenteerd. Bovendien is een videopersbericht van hoge kwaliteit te gebruiken in verschillende soorten media. Denk bijvoorbeeld aan tv, online en de diverse social mediakanalen. Ook kan de video worden overgenomen door tal van nieuwsredacties of online platformen.

Wij kunnen een videopersbericht verzorgen dat binnen één dag klaar is om te delen. Het kan helpen om jouw verhaal boven de massa uit te tillen, je kunt jouw boodschap daadwerkelijk laten zien en demonstreren. Video is hiervoor het perfecte medium. Zeker nu mensen zich steeds meer online oriënteren op het gebied van nieuws.

Videopersbericht Spoorlijn Tilburg
Videopersbericht F35

Onze aanpak

Een videopersbericht binnen één dag dus, hoe doen we dat? Hoewel we de video binnen één dag opleveren gaan we niet overhaast te werk. Wij doen dit namelijk in de constructie van een videopartnerschap. Wanneer een grotere organisatie regelmatig berichten naar buiten brengt richting verschillende doelgroepen, kan dit een goede optie zijn. Een videopersbericht zoals wij deze maken gaat diep in op het DNA van jouw organisatie, waarmee ook nog eens je kernwaarden worden overgebracht.

Een hecht videopartnerschap

Wanneer we voor opdrachtgevers werken, verdiepen we ons dan ook eerst helemaal in het DNA van de organisatie. Wie zijn ze, waarom zijn ze er en voor wie? Hoe gaan ze te werk en hoe onderscheid de organisatie zich? Wat maakt hun product of dienst zo bijzonder? Als we dat in kaart hebben gebracht, Bekijken we de organisatiestrategie, en vervolgens naar hoe de gestelde communicatiedoelstelling binnen die strategie past.

Op deze manier kennen wij onze partners door en door, net als de doelgroep waar ze zich op richten. Wanneer één van onze partners dan direct een bericht heeft dat ze willen delen middels een videopersbericht, kunnen wij in één dag een kwalitatief goed eindproduct neerzetten. We gaan langs voor opnamen en doen een interview. Daarnaast kunnen we vaak ook beelden uit het gezamenlijk opgebouwde beeldarchiefinzetten om het persbericht verder te verrijken. Dit archief bouwen we steeds verder uit met eerdere producties. Zo zijn we in staat in één dag een volledig videopersbericht op te leveren en kan de organisatie hem zo snel mogelijk verspreiden. Dit deden we eerder voor organisaties als Provincie Noord-Brabant, ZLM Verzekeringen en Roompot Vakanties.

Benieuwd naar deze eerdere videopersberichten die wij produceerden voor onze videopartners? Bekijk er hieronder een aantal.

Kortom, wij zien als videoproductiebedrijf veel waarde in het aangaan van duurzame relaties. We weten dat dit voor beide partijen fijn werkt én dat dit bijdraagt aan de kwaliteit van de eindproducten. Zit video al verwerkt in jouw communicatiestrategie? Ben je op zoek naar een videopartner op lange termijn, die zich écht verdiept in jouw organisatie? Laat het ons weten!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geen virusMarianne