In Blog, VP Nieuws

Geschreven door Jeroen Veldkamp

Onlangs mocht ik op het ondernemerscongres van ING, Synpact en MKB Nederland in ’s-Hertogenbosch, samen met Stephan Fellinger (internet marketeer expert en o.a. oprichter van Blogo Media ), een presentatie geven over video en internet.

Gelukkig verrezen er al vele handen op mijn vraag welke ondernemer video gebruikt in de communicatiemix. Nodig ook, want sinds Google eind 2006 YouTube heeft overgenomen en sinds augustus 2009 met Google Caffeïne hun search engine o.a. voor video heeft geoptimaliseerd, bent u eerder en beter in beeld. Uit onderzoek blijkt namelijk dat oriënterende zoekers liever een korte webvideo bekijken dan een site met foto’s en teksten doornemen. Het is ook niet voor niets dat YouTube dagelijks stuivertje wisselt met Google als meest gebruikte zoekmachine op internet. Niet dat ik geloof dat er op YouTube primair al gezocht wordt naar uw bedrijf of organisatie, maar de video komt wel in de top 5 van zoekresultaten op Google.

Een steeds groter aantal organisaties krijgt dit door maar veelal is de kostenperceptie een issue. Vaak is het; dat kan mijn neef toch ook wel? Of: een professionele video? Dat is voor ons veel te duur… Op het ondernemerscongres heb ik 5 voorbeelden laten zien. Van een eenvoudige eventregistratie van de persintroductie van de nieuwe Olympus Pen camera (6.000+ hits), tot een YouTube channel van Roompot Vakanties. Met name die laatste maakte veel indruk. 10 dans-instructievideo’s voor Koos Konijn’s Minidisco, opgenomen op 1 dag en gemonteerd in 3 dagen, doorbreekt de komende maand de magische grens van 3 miljoen hits!

Een aantal praktische tips als u aan de slag gaat met een webvideo over uw organisatie:

–  Ben niet te commercieel! Informeer en inspireer!

–  Blijf op de stoel van de kijker zitten. (What’s in it for me?)

– Denk ook eens aan testimonials, voorlichting of instructie (how to…), productpresentaties, online corporate tv channels als audi.tv

En wat betreft de prijs? Bedenk dat de kwaliteit van de video uitstraalt over de kwaliteitsbeleving van de kijker van uw merk of organisatie! Zorg dus dat u in ieder geval professioneel voor de dag komt.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.