In 5 vragen aan, Blog

Waarom video binnen uw organisatie?
“Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Er wordt bij de provincie Noord-Brabant veel ‘beleid gemaakt’. Ook over dingen dicht bij de mensen om de hoek. Dat leent zich vaak heel goed tot het omzetten in – wat ik noem – hapklare video’s. Begrijpelijke korte video’s voor internet, die de provincie dichterbij brengt en duidelijk maken wat hier gebeurt. En wat je er als Brabander aan hebt.”

Hoe ging de communicatie hiervoor?
“Ik heb samen met mijn – inmiddels vertrokken – collega Sonja van der Graaf de video persberichten kunnen introduceren bij de provincie Noord-Brabant. Een video als toelichting bij een (papieren of elektronisch) persbericht. Tot dan toe werden er per jaar ruim 100 persberichten uitgegeven met nul video’s. Inmiddels zijn het 100 persberichten met 25 video’s.”

Is video erbij gekomen of heeft het andere media vervangen?
“Het is erbij gekomen. Daarnaast wordt per 1 januari 2011 bij ons het motto: ‘digitaal, tenzij…’.  De meeste bladen, flyers en folders verdwijnen daarmee. Voor een deel ten gunste van digitale media en … video”

Wat is het effect?
“Een informatievere provincie, die duidelijker uitlegt waar zij mee bezig is. Want dat is ongemerkt heel veel.”

Hoe ervaart u de samenwerking met Veldkamp Produkties?
“Veldkamp Produkties is 1 van de 4 bedrijven waarmee wij die video persberichten maken. Met uitstekende mensen, een hoge mate van professionaliteit, niet persé de goedkoopste, en met een gulle lach bij Jeroen en zijn medewerkers. Kijk, dat is ook belangrijk. En er kan best wat veranderen bij het provincie. Tegelijk is het initiëren van een modern medium als video persberichten er ook mogelijk. Da’s mooi in deze tijd van ‘digitaal, tenzij…’.”

Een overzicht van de video’s is terug te vinden op www.brabant.nl/video of www.youtube.com/user/brabant.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.