In Blog, VP Nieuws

Selectie Internationaal Filmfestival Breda:
Onze film ‘Donker dat toch kleur is’ over het ontstaan van het eerste meesterwerk ‘De Aardappeleters’ van Vincent van Gogh is geselecteerd als Beste van Brabant op het Internationaal Filmfestival Breda eind deze maand. De film wordt op het festival door ons ingeleid en toegelicht aan makers en opdrachtgevers.

 

CCB-Award
Op 4 januari wonnen we de CCB-Award; dé Communicatieprijs van Communicatieclub Bourgondië, de grootste regionale beroepenvereniging in haar soort. Wij wonnen in de categorie ‘Creatief’ met de campagne ‘The fifth element’ voor meubelfabrikant Bert Plantagie. Uit het juryrapport: “The Fifth Element verrast en daagt uit tot denken. Branchestijl doorbrekend, origineel, relativerend en ‘in your face’. Prachtige uitvoering door de combinatie van eenvoud en perfectie in detail. Een absolute winnaar”. Dit zijn de winnende films. We zijn enorm trots!

Televisieproducties
Ook kunt u de komende maanden op televisie niet om ons heen:

End Polio Now:
Voor Rotary International ontwikkelden we een Nationale reclamecampagne voor de humanitaire actie ‘End Polio Now’ met Peter Timofeeff als ambassadeur voor Nederland. Ook produceerden we een televisiereportage over de National Immunization Days in India. Maar liefst 10 dagen volgden we Peter Timofeeff en 8 vrijwilligers bij het vaccineren van 176 miljoen kinderen door 1 miljoen vrijwilligers in de sloppenwijken van Delhi. Voor opnameleider Tom Admiraal, cameraman / editor Rick Smits en regisseur Jeroen Veldkamp een zeer indrukwekkende reis.

Een korte versie van de reportage (12 min.) is vandaag, 14 maart, te zien op Omroep Brabant TV.
De lange versie van de reportage (40 min.) wordt later dit jaar Nationaal uitgezonden door Omroep Max.

Volg onze tweets voor de exacte uitzenddatum.

Ach, Zalig Man:
Eind vorig jaar hebben we de theatervoorstelling ‘Ach, Zalig Man’ van singer / songwriter JW Roy en acteur Frank Lammers live geregistreerd voor TV. In de veelal hilarische en op momenten zelfs ontroerende voorstelling brengen zij een ode aan het leven in de 8 Zaligheden in Brabant. De voorstelling wordt in het voorjaar uitgezonden op Omroep Brabant TV. Volg ook hier onze tweets voor de exacte uitzenddata en tijden.

Making of “De Bende van Oss”:
Deze week starten we officieel met de productie van de televisieserie ‘making of De Bende van Oss’ over het maken van de speelfilm ‘De Bende van Oss’ door filmproducent Matthijs van Heijningen (van o.a. de speelfilms De Lift, Eline Vere, Een Vlucht Regenwulpen, Ciske de Rat, Kees de jongen) en regisseur André van Duren. (van o.a. Pleidooi, Het verhaal van Kees, Mariken, Kees de jongen). De serie wordt een wekelijks tv-magazine waarin we in verschillende items (het maken van) de speelfilm belichten. Hoofdrolspelers zijn o.a. Frank Lammers en Silvia Hoeks en de opnamen vinden vooral plaats in en om het Brabantse Oss en Ravenstein. De serie produceren we in samenwerking met filmproducent Matthijs van Heijningen van Sigma Pictures, het Audiovisueel Expertise Centrum Brabant (AVEC) en leerlingen van ROC’s in Brabant. De serie staat geprogrammeerd voor het najaar op Omroep Brabant TV, als special voor de Nationale TV en de officiële dvd van “De Bende van Oss”.

Commercials
Dagelijks ziet u onze campagne voor Roompot Vakanties (o.a. ‘Glijbaan’) en de Swiss Sense commercial ‘Onverstoorbaar genieten’ op de Nationale TV. Zeer binnenkort komt daar een nieuwe commercial voor Swiss Sense bij: Swiss Sense Life. In deze commercial ziet u de werking van een nieuw, revolutionair systeem, organisch weergegeven middels een high-end animatie in een voor Swiss Sense uniek ontwikkelde campagnesetting.

Opdrachtfilms
Maakten we in het verleden al eens een commercialcampagne en een webvideo verslag van de lancering van de Maserati GranCabrio. Momenteel leggen we de laatste hand aan een corporate moodfilm van Driessen Autogroep. De film beleeft haar première as. dinsdag tijdens het Driessen Saab Event in het Evoluon in Eindhoven, waar wij ook weer een webvideo verslag van maken.

Op vrijdag 4 maart jl. kregen 55 nieuwe Statenleden in de Statenzaal van het provinciehuis hun introductie met de door ons geproduceerde ‘corporate’ film “Ons Brabant” en monteerden we onlangs van vooral stockbeelden de moodfilm ‘Landschappen van Allure’ voor de Provincie Noord-Brabant.

Ook leverden we onlangs een vernieuwende productpresentatie op voor het paradepaardje van B&G Hekwerken; de A-Liner. Voor Van den Berg Kunststoffen maakten we de nieuwe bedrijfsfilm over het productieproces van high performance plastics.

Spelerswissels
Ook hebben we de afgelopen maanden van een aantal mensen afscheid genomen; Lodewijk van Lelyveld, meer dan 5 jaar trouw in dienst. Eerst als stagiaire, later als programmamaker en regisseur. Heeft na zijn eerste baan de stap genomen om te gaan freelancen. Tom Admiraal heeft na 5 jaar een nieuwe functie gevonden, nadat hij bij ons uiteindelijk als productieassistent en opnameleider een beetje tussen de wal en het schip moest fungeren. En Martijn Chel reist de liefde achterna en is begin deze maand geëmigreerd naar Italië.

We hebben voor hen inmiddels prima vervanging gevonden: Silva Munsters, ervaren producer, opgeleid op de NHTV in Breda en jarenlang op freelance basis actief voor de afdeling varia van Omroep Brabant TV, vervangt Martijn als producer. Edwin Huijben, opgeleid op de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda en jarenlang ervaring als regisseur neemt de taken met verve over van Lodewijk.

Nieuwe inrichting
Ook werd het na 10 jaar wel eens tijd ons kantoor wat op te frissen. De productieafdeling is verhuisd van de begane grond naar de eerste verdieping en het creatieve team en een editsuite zijn verhuisd naar de begane grond. Kortere lijnen in de aansturing zorgen voor nog betere en snellere dienstverlening. Het voelt nu al goed!

Samenwerking Brabant Onderneemt
Sinds eind vorig jaar zijn wij partner van het zakennetwerk Brabant Onderneemt en verzorgen wij teasers en (web)videoproducties van enkele netwerkbijeenkomsten in 2011. Ook schrijven wij voor elke uitgave van het blad ‘Brabant Breed’ een column over wat ons bezig houdt in de media met tips en tricks. Klik hier voor Column 1 en Column 2.

Nieuwe producties
Momenteel werken we hard aan nieuwe films voor de Provincie Noord-Brabant, Gemeente Venlo, Gemeente Nuenen, BKRS Crane Systems, IBN, Océ en BOV. Stuk voor stuk weer indrukwekkende en doeltreffende producties.

Via onze website kun je op de hoogte blijven van onze dagelijkse bezigheden. Blijf onze site regelmatig checken!

Team
Veldkamp Produkties BV.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts
Comments
 • Ronald Warnders
  Beantwoorden

  Beste m

  Ik heb een vraag over de show van JW Roy en frank
  Lammers,
  Ach zalig man of er misschien nog een dvd van uitkomt ik ben zelf toen ook bij die show aanwezig geweest en ik heb er van genoten en toen hij bij omroep brabant op tv is geweest vond ik het helemaal super!
  ik zou die dvd graag in mun collectie van jw Roy
  willen hebben laat maar weten wat de kosten zijn

  Groeten Ronald Warnders
  Kendersekker3
  5541 DK Reusel
  Tel 06-30152097

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.