In Blog, Inspiratie, Nieuwe media, VP Nieuws

Vorige week ontving ik een verontruste tweet over het feit dat Yvonne Jaspers niet echt in ‘haar’ ‘boer zoekt vrouw’-busje naar de boeren rijdt… En BNN bleek een, alleen voor het oog van de camera cadeau gegeven boek, onder druk van social media, later alsnog te geven…

Over het eerste maak ik me geen zorgen. Ook lang niet alle scènes die wij maken voor tv of internet zijn echt en als we de waarheid geen geweld aan doen, spelen wij juist met die werkelijkheid om de kijker mee te voeren in het verhaal. Maar BNN overschreed een belangrijke en voor hen pijnlijke grens; die van het moraal. Je profileert je niet als gulle gever om, als de opnamen zijn gestopt, het cadeau weer terug te nemen. (Zeker niet van een ongeneeslijk ziek kind in het tv-programma ‘Je zal het maar hebben’).

Tot voor kort kwamen we niet snel achter dit soort zaken. Maar met een steeds mondiger wordend publiek, die zelf allemaal broadcasters zijn door Hyves, Facebook, youtube en Twitter, kun je als omroep, instelling of bedrijf niet meer om de realiteit heen. Hoe hard je ook schreeuwt in advertenties, promo’s of commercials hoe goed je bent; we worden allemaal publiekelijk gerecenseerd of, in het geval van BNN, gecorrigeerd.

Hebben commercials of (web)videopromo’s dan nog wel zin? Jazeker! Het bereik is door nieuwe media zelfs plaats- en tijdonafhankelijk en, mits aantrekkelijk en boeiend gemaakt, komt het vroeg of laat bij velen een keer voorbij. Uw doelgroep gelooft niet meer in schreeuwerige, opdringerige ‘ik ben de beste en goedkoopste’-promotie. De waarheid, daar draait het om. En liefst verteld door ervaringsdeskundigen. Juist, uw klanten zelf dus.

In veel productpresentaties of corporate video’s maken we al lange tijd gebruik van testimonials. In 2006 wonnen we zelfs een SAN Accent (Nationale reclameprijs) voor de eerlijke reclamecampagne voor Jumbo Supermarkten. Geen acteurs of figuranten. Maar oprecht tevreden ervaringsdeskundigen geïnterviewd op de winkelvloer.

En die bedden uit de Swiss Sense commercial dan? Die staan ook echt op al die locaties?  Jazeker, ook die op 3500m. hoogte in de Alpen (zelfs het paard is met een treintje die berg op gebracht ; ). Reality rules!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.