In Blog, VP Nieuws

Op vrijdag 20 mei as. zendt Omroep MAX onze TV-reportage ‘End Polio Now: De Laatste Horde’ uit.

Peter Timofeeff, weerman bij RTL4 en ambassadeur van de Nederlandse End Polio Now-campagne, neemt de kijker in de aangrijpende reportage mee naar de sloppenwijken van Delhi (India). Hij onderzoekt ter plekke wat polio is en wat er tegen te doen is.

In 1985 maakte polio in 125 landen nog meer dan 350.000 slachtoffers per jaar. De wereld werd verlamd door de angst voor polio. Tot op de dag van vandaag is de wereld nog steeds niet poliovrij. Zolang er ook nog maar één geval van polio blijft bestaan, zijn kinderen niet veilig voor deze dodelijke ziekte.

Het poliovirus kan zich gemakkelijk naar poliovrije gebieden verplaatsen. Daarom worden regelmatig National Immunization Days (NID’s) gehouden in alle bedreigde landen. Op deze dagen worden alle kinderen van 0 t/m 5 jaar gevaccineerd. In India gebeurt dat 10 keer per jaar. Tijdens één NID worden in 2 dagen tijd 172 miljoen kinderen door 2,5 miljoen vrijwilligers gevaccineerd. Sinds 1985 hebben meer dan twee miljard kinderen het orale polio vaccin ontvangen. Het aantal gevallen van polio is met 99.8% gedaald – tot minder dan 1.000 in het jaar 2010.

In de reportage doet Peter verslag van een NID en volgt hij acht Nederlandse vrijwilligers.

 

Omroep MAX: End Polio Now ‘De laatste horde’
Vrijdag 20 mei om 13.15 uur op Nederland 2
www.omroepmax.nl

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.