In 5 vragen aan, Blog

Hans Hoogerheide is sinds april 2008 werkzaam als marketing en communicatie adviseur bij Roompot Vakanties. In de samenwerking tussen Roompot Vakanties en Veldkamp Produkties zijn onder andere zeer creatieve commercials , mooie parkfilms, registraties van ballonvaarten, radiocommercials en videoclips ontstaan. We vroegen Hans naar zijn beleving van het audiovisuele vak.

 

Waarom de keuze voor video binnen uw organisatie?

Voor een kennismaking met de sfeer, de faciliteiten en de ligging van onze vakantieparken is video natuurlijk een ideaal medium. Daar waar een foto statisch is en nog meer aan de verbeelding overlaat, kan video naast feitelijke info ook worden ingezet voor sfeerimpressies. In een wereld van YouTube, smartphones en ‘24 uur online’ is het aanbieden van video aan klanten bovendien vanzelfsprekend geworden.

Hoe ging de communicatie vóór het gebruik van video?

Traditioneel werd voornamelijk gewerkt met tekst en fotografie. Die passen van origine vooral bij gedrukte media als brochures en direct mail. In die uitingen zal de combinatie van tekst en beeld ook altijd belangrijk blijven. Omdat online gebruikers nagenoeg geen teksten lezen en een bepaalde dynamiek verwachten is juist daar video de ideale aanvulling.

Is video erbij gekomen of heeft het andere media vervangen?

Voor Roompot Vakanties is video erbij gekomen en gaat het voorlopig geen andere media vervangen. In onze communicatiemix heeft print ook nog een duidelijke rol en is traditionele fotografie daarom niet weg te denken.

Wat is het effect van de videoproducties?

Inmiddels zijn de video’s een vast onderdeel geworden van de parkpagina’s op www.roompot.nl. Een eventueel effect in de zin van extra boekingen is moeilijk aan te tonen en voor ons ook geen primair doel. Aan het aantal keren dat filmpjes worden bekeken, zien we wel duidelijk dat de gast deze manier van informeren waardeert. Een leuk neveneffect van parkvideo is dat ook personeel hiermee meer inzicht heeft gekregen in faciliteiten, de sfeer en de ligging van een groot aantal parken.

Wat is uw ervaring met Veldkamp Produkties?

Veldkamp Produkties is een fijne club om mee te werken. Naast de zorg voor een goede praktische uitvoering zijn ze voor Roompot ook een belangrijke partner in het bedenken en vormgeven van de diverse producties.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.