In Blog, Inspiratie, Nieuwe media, VP Nieuws

Meeliften op de bekendheid van een BN-er vind ik een creatieloze marketingtruc. Bij zéér hoge uitzondering zou het kunnen, maar dan is het noodzakelijk dat die persoon als geen ander bij het product of in het verhaal past. Bovenal moet het nog steeds een verrassend, goed én geloofwaardig verhaaltje zijn. Het werd voor mij dus écht spannend toen het een voorwaarde was…

Afgelopen weken heb ik, in samenwerking met reclamebureau Koolen van Wordragen, voor Starline Pools en Equipment een nationale commercialcampagne gemaakt. Nicolette van Dam, actrice (Zoop / Voetbalvrouwen) en presentatrice bij RTL4 (o.a. Ik kom bij je eten) was door opdrachtgever Starline al gecontracteerd voor een rol in de commercial.

Werken met BN-ers in commercials komt wat mij betreft te vaak voor. Opdrachtgevers trappen te snel in de valkuil om niet met een creatief hoogstandje tot bekendheid te willen komen, maar met een BN-er de aandacht van consumenten te trekken. Reclamemakers die dat vervolgens in een plat concept uitvoeren (Arie voor de Mediamarkt, Frans Bauer voor de Nederlandse Energie Maatschappij) vind ik gemakzuchtig. Een BN-er scoort bij voorbaat en je klant vindt het geweldig om te kunnen zeggen dat ze gisteren nog met Arie, Katja, Tineke, Yolanthe, Anouk of Bram een vorkje hebben geprikt. Maar wij raden het per definitie af.

Waarom? Iedereen vindt al wat van die persoon en dat staat 9 van de 10 keer de boodschap in de weg. Óf het imago moet 1 op 1 passen bij het merk én de boodschap (Bram Moszkowicz voor Centraal Beheer). Toch blijft er een groot afbreuk risico (Marco Bakker, Yuri van Gelder).

Liever ontwikkelen we zelf BN-ers; een sterk creatief concept uitgevoerd door een sublieme maar onbekende acteur of actrice. Benchmark voor ons is dan absoluut de supermarktmanager in de AH commercials.

Sta ik dan niet achter de keuze voor Nicolette in de Starline commercial? Zeker wel. Want ik voelde me nu juist uitgedaagd om haar niet als zodanig op te voeren, maar te embedden in het concept. Ze is natuurlijk bovenal een zeer goed actrice en daar ben ik altíjd voor. Mijn missie is dus geslaagd als Nicolette u in de commercial niet als BN-er opvalt. Laat u het me weten? Bekijk hier de commercial!

Klik hieronder voor enkele voorbeelden:

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.