In Blog, overig, VP Nieuws

Eigenlijk was ik nog nooit bij een première geweest van een grootse speelfilm. Het beeld dat ik er van heb is  puur opgebouwd uit televisiebeelden en korte reportages.
Maar voor de première van De Bende van Oss zijn wij als crew van Veldkamp Produkties voor de officiële Making-Of, uitgenodigd en kan ik mijn eigen beeld vormen.

De film gaat officieel als openingsfilm van het Nederlands Filmfestival in première in Utrecht. En wij rijden, met zes man sterk in de Veldkampbus, naar Oss!

De première in Oss is de officiële en het meest authentiek. Alsof er een ouderwets straatgevecht gaande is, staat een menigte gecentreerd rond de bioscoop. Uit goed fatsoen hebben ze hun beste pak aangetrokken en lopen ze wat nonchalant rond, maar de gespannen blikken verraden toch hun nieuwsgierigheid.

Een nieuwsgierigheid die ik deel. Door het maken van Making-Of is de verwachting alleen maar groter geworden. Hoe hebben ze de scène in de kroeg gemonteerd? Komen de beelden van de fabriek mooi uit? En hoe goed speelt Sylvia? Frank of Matthias? Na alle bedankwoordjes en politiek geklets begint dan eindelijk de film.

Twee rijen voor ons zit Frank Lammers en daar weer voor zitten André van Duren en Sylvia Hoeks. Af en toe kijk ik naar hun om te kijken hoe zij de film beleven. Zelf zit ik er helemaal in. Prachtige beelden, vette scènes en goed acteerwerk. Het Brabants is af en toe wat moeilijk verstaanbaar, maar maakt de film wel écht. Helaas word ik af en toe uit het verhaal gehaald, omdat ik dan meer naar de technische kant van de scène kijk. Dat is het nadeel van aanwezig zijn bij de opnames.

Tijdens de film groeit mijn trots. Zeker wanneer de aftiteling begint. Voor de meeste mensen niet het meest boeiende van de film, maar deze is toch heel bijzonder. Wij staan er namelijk bij! Hoe vet is het om je eigen naam groots op het witte doek te zien.

Na de film worden cast, producent en regisseur op het podium bedankt. Een groot applaus volgt. En terecht. De Bende van Oss is een prachtig historisch epos en een verrijking voor de Nederlandse film.  “En dat moet iedereen vinden, want anders slaan we ze in elkaar!”, om Frank Lammers maar even te citeren.

In de foyer genieten we na van onze fifteen-frames-of-fame met een biertje en mooie herinneringen. Trots zijn we. Zeker wanneer we André van Duren nog even spreken. Hij vindt de Making-Of super en stelt voor om na de drukke periode het geheel goed af te sluiten. Dat wordt gezellig!

Vanaf 29 september draait De Bende van Oss in de Nederlandse bioscopen. Van de Making-Of zijn zes afleveringen te zien. Bekijk er een via de onderstaande speler!

 

(Foto in de header via Arenalokaal)

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts
Comments

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.