In Blog, Techniek

De naam van het programma zegt het al: “na effecten”. Zodra de montage klaar is, worden er vaak nog titels en animaties toegevoegd om het verhaal van de video te versterken. Dit wordt veelal gedaan met After Effects.

Het programma is voor verschillende doeleinde te gebruiken: je kan bijvoorbeeld een titel mooi in beeld laten komen of een landkaart tevoorschijn halen om een route aan te geven.

Vaak wordt het programma ook gebruikt om objecten toe te voegen aan het bestaande beeld. Dit noemt met compositing. Omgekeerd kan natuurlijk ook: een object/obstakel weghalen dat in de weg zit of om het plaatje mooier te maken. Ziet u de verschillen in onderstaande afbeeldingen?

Ook wordt After Effects toegepast om animaties te maken om videobeelden te ondersteunen of om handelingen/instructies duidelijker te maken. Zoals bijvoorbeeld in onze instructiefilm voor Driessen HRM Payroll:

Het mooie van After Effects is dat je als klant kunt kiezen om je eigen huisstijl te gebruiken en te transformeren tot een videoproductie. En dat is toch wat klanten willen: een video/animatie die perfect aansluit op hun wensen en ook nog eens mooi past in de huisstijl van de website, (beurs)stand of videopresentatie.

Wij zitten niet stil bij Veldkamp Produkties: houd onze blog in de gaten voor updates over onze nieuwe plug-ins en de bijbehorende mogelijkheden!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.