In Blog, Inspiratie, Nieuwe media

Sinds de komst van breedband internet voor smartphone en tablet wordt er ongekend meer naar audiovisuele content gekeken. Zo kijkt 81% van de bezitters van laptop of desktop wel eens av-content, 78% van de tablet bezitters en 75% van smartphone bezitters. Televisiecontent beslaat 70% van het totaal aan bekeken av materiaal, 18% is andere professionele content en 12% bestaat uit user generated content (zelfgemaakte video’s). Maar het aandeel van de laatste 2 groeien explosief. Aan de slag dus! (Cijfers: Stichting KijkOnderzoek)

Door YouTube kunt u uw eigen omroep zijn. U kunt uw video’s bekijken en vertonen op uw eigen computers, tablets en smartphones, waar en wanneer u maar wilt. Sterker nog; uw klant kan dat ook! En waarom hij dat zou willen? Omdat hij klant van u is en bovenmatig geïnteresseerd is in uw product of dienst. Er is echter voor hem / haar wel een belangrijke voorwaarde: What’s in it for me! M.a.w.: de content moet niet zender gedreven zijn, maar ontvanger gedreven.

Twee uiteenlopende voorbeelden: Voor Roompot Vakanties produceren wij voor elk park een korte, informatieve webvideo. Niets zo fijn als je, naast alle info en recensies, ook even een korte beeldimpressie kunt bekijken van het te boeken park. Positieve voorpret voor het hele gezin! Voor het Catharina Ziekenhuis Eindhoven produceren wij informatieve video’s over dagbehandelingen. Niet zozeer positieve voorpret voor het hele gezin, maar naast de informatieve brochure wel héél fijn om te zien hoe zo’n dagbehandeling exact voor u gaat verlopen.

[jwplayer config=”vpplayerpost169” height=”308″ width=”546″ autostart=”false” file=”https://veldkampprodukties.com/wp-content/uploads/video/webvideo/roompothambachtal.mp4″] Een voorbeeld van onze parkfilms voor Roompot Vakanties.

En nu de clou van dit verhaal: Grote kans dat uw zoon of dochter aan hun vriendjes via computer, tablet of smartphone de video over het park laten zien. Persoonlijk, of… beter nog: via hun Facebook of Twitter. En grote kans dat u de video over uw aanstaande dagbehandeling deelt met uw dierbaren. Uw partner, kinderen, ouders of vrienden. Waarom iets uitleggen wanneer het duidelijk is weergegeven in een korte video, binnen handbereik middels uw tablet of smartphone?Er zijn zelfs cijfers bekend van een toename van 500% aan social media ‘activiteit’ na het inzetten van webvideo. Niet vreemd dat grote merken steeds meer hun tv-commercials gebruiken als aanjager hiervan. Coca-Cola en Volkswagen betaalden meer dan 3,5 miljoen dollar voor een 30 seconden commercial tijdens de Super Bowl om een buzz te genereren op YouTube en Twitter. En dat is gelukt. Het afgelopen jaar keken volgens Google meer dan 300 miljoen mensen de commercials en aanverwante content via internet; 3x zoveel als de mensen die de wedstrijd keken…

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.