In Blog, Inspiratie, Nieuwe media

Onlangs waren mijn collega Elaine en ik op MIE 2016, het grootste Marketing & Insight Event van Nederland. Met ruim 100 lezingen, workshops en masterclasses was er keuze genoeg. Met name de presentatie van TNS Nipo over de 8 trends in Global Marketing sprak ons erg aan. Vandaar dat we deze trends en de bijbehorende tips van TNS Nipo graag met je willen delen!

Trend 1: Constantly connected

Mensen zijn constant online! In het totaal checken mensen in de VS hun mobiel 83x per dag! 48% van de totale screentime brengen mensen door op hun mobiele telefoon, daarna volgt de TV en op drie staat de tablet. Alleen tijdens het avondmaal is de TV het populairst!

Tip: Think in micromoments

4

Trend 2: Social fragmentation

In 2010 waren 1,8 biljoen mensen actief op social media. Vorig jaar waren dat er maar liefst 2,7 biljoen! Facebook is het populairst. In Nederland checkt 73% van de gebruikers Facebook minstens eens per week en 56% doet dat iedere dag. Toch zijn niet alle doelgroepen het beste via Facebook te bereiken. Soms kun je als merk beter zichtbaar zijn op Instagram of Twitter.

Tip: Know where your audience is!

Trend 3: Screen agnosticism

Consumenten willen al hun schermen voor alles kunnen gebruiken. Kijk je Netflix op je TV dan weet je app op je telefoon precies waar je bent gebleven, zodat je in de trein verder kunt kijken. En daarna bestel je even die leuke schoenen, die je gisteren op je tablet gezien hebt, ook vanaf je telefoon.

Tip: Be device responsive

Trend 4: TV tot content

Is het einde van TV voorbij, nu andere media zo populair worden? Nog lang niet. Wereldwijd kijkt 62% van de mensen TV en in Nederland is dat 70%. Er is online nog geen enkel kanaal dat zo populair is, dus om een even grote groep mensen te bereiken online, moet je op veel verschillende kanalen inzetten. Toch heeft online adverteren ook vele voordelen. Binnenkort plaatsen we een blog, waarin we de voor- en nadelen van adverteren op TV vs adverteren online voor je op een rijtje zetten.

Tip: Make content flexibel

3 (1)

 

Trend 5: App consolidation

Mensen besteden 80% van hun screentime in apps. Snel zelf een app ontwikkelen en vooral vaak daarin je logo laten zien? Dat is een slecht idee. Hoewel er miljoenen verschillende apps zijn, gebruikt een Amerikaan gemiddeld per dag maar 12 verschillende apps. Facebook, Candycrush, Netflix, Google, Youtube, Gmail en Instagram behoren tot de top 10 populairste apps in de VS. Mensen zijn kritisch en willen apps gebruiken die voor hen relevant zijn, niet voor het bedrijf dat de app maakt…

Tip: Partner with the biggest players OR be relevant

Trend 6: ECommerce everywhere

Nederland loopt voorop in eCommerce! We staan samen met Noorwegen en Zuid-Korea zelfs in de wereldwijde top 3! Wij vinden online shoppen hartstikke handig en je kunt hier ook nog eens de laagste prijzen vinden. Toch zijn er ook nog steeds een hoop landen waarin eCommerce nog helemaal niet loopt. In landen zoals Thailand, Zuid-Afrika en Turkije kunnen pakketjes door de slechte infrastructuur gewoonweg nog niet bij de klanten komen of is het betalingssysteem niet goed genoeg.  In andere landen, waaronder Mexico, Portugal en Griekenland is het gebrek aan veiligheid en vertrouwen het probleem. Tenslotte zijn er ook nog veel landen waarin de consumenten liever in de winkel kopen, omdat ze het product en de kwaliteit die geleverd wordt in het echt willen beoordelen. Dit is met name het geval in de VS, China en Japan.

Tip: Make it easy for shoppers

Trend 7: Data exchange economy

Je kunt online nog geen jurkje bekijken of je wordt door datzelfde jurkje wekenlang achtervolgd online. 34% van de mensen maakt zich zorgen om alle informatie die bedrijven van hen te weten komen. Echter vindt een grotere groep (43%) dat hier meer voor- dan nadelen aan zitten. Als het maar wel relevant is!

Tip: Be relevant. Not Annoying

2

Trend 8: Appetite for disruption

Bedrijven zoals Airbnb, Uber en Hello Fresh doen het helemaal anders en zetten zo de wereld in hun branches op zijn kop! En ze hebben nog iets gemeen: ze zijn ongekend populair bij de consument!

Tip: Be disruptive. It works

Klik hier voor een link naar de complete presentatie van TNS Nipo: http://www.slideshare.net/Emerce/emerce-engage-8-trends-in-marketing-tns-nipo-presentatie-2015

Bron: TNS Nipo

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.