In Behind the scenes, Blog

Ontploffende Bossche bollen, kapotte bierflesjes over de vloer, boekverbrandingen, verf over een beroemd schilderij van Vincent Van Gogh en lampen die stukvallen. Dit zijn geen normale gebruiken op de set, maar Veldkamp Produkties heeft deze acties op een unieke draaidag gefilmd!

Gedurende 2 draaidagen hebben we vol enthousiasme gewerkt aan de opnamen van de nieuwe commercials voor Merk Brabant. Zaterdag 25 februari waren we op locatie met een groep enthousiaste figuranten op de High Tech campus in Eindhoven. Dit was een groot succes en over het resultaat zijn we erg tevreden.

De maandag erop stond de crew weer klaar voor nog een spannende draaidag. Dit zou de dag zijn dat we perfecte acties moesten gaan filmen voor de slow motion scènes.. Lampen vlogen door de studio, Bossche bollen ontploften, er vond een boekverbranding plaats, een beroemd schilderij van Vincent van Gogh werd onherkenbaar gemaakt achter een laag witte verf en bierflesjes gingen over de vloer. Dit alles klinkt heel eenvoudig, maar voor deze perfectie is een hoop tijd nodig: als je een product voor de camera laat vallen moet deze natuurlijk ook precies op de goede plaats terecht komen, zodat je alle stukjes en spetters mooi in beeld kan zien verschijnen.

Bij het ontploffen van de Bossche bol was het ook erg belangrijk hoe ‘hard’ de explosie moest zijn, want als die te hard is kan het beeld er veel minder mooi uitzien dan als de ontploffing iets minder ‘hard’ is. Want zelfs in slow motion kan een ontploffende Bossche bol nog te snel voorbij komen.

Ook bij het goed verbranden van het boek was enige voorbereiding nodig. Dit duurde ook langer dan je zou denken, zelfs als je de helft van het boek al eruit laat.

Het onherkenbaar maken van een beroemd Vincent Van Gogh schilderij ging ook niet in één keer goed, want ook hiervoor moest rekening gehouden worden met de plaats waar de verf terecht kwam en de persoon die het gooide mocht natuurlijk ook niet in beeld komen.

Voor al deze scènes waren maar tussen de 6 en 24 seconden beschikbaar op de super-slow motion camera, daarom was de perfectie juist zo belangrijk.

Het resultaat van deze dag: Kapotte stukken lampjes door de studio, bierflesjes over de hele vloer en zelfs in het haar van de crew, stukken Bossche bol van de vloer tot in de gordijnen, uitgebrande boeken en schilderijen van Vincent van Gogh die totaal niet meer te herkennen zijn. Iedereen vond het de moeite waard en het resultaat mag er zeker zijn! Een opvallende reactie was: “Ik wist niet dat een gloeilamp zo mooi kon zijn”. Zo zie je maar dat als je iets ‘normaals’ in slow motion ziet het er totaal anders en veel mooier uit kan zien dan je dacht.

Onze crewleden hebben op de draaidagen actief getweet vanaf ons Veldkampcrew kanaal, hier zijn nog meer unieke behind the scenes beelden te zien.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.