In Behind the scenes, Blog

Laatst hebben wij een film voor op de Floriade gedraaid voor de provincie Noord-Brabant. Een video met een landelijk karakter. Letterlijk! In plaats van grootse studio’s stonden we met een crane van 9 meter in een weiland. Onder een mooi wolkendek in het hoge gras richtten wij de set in. Vet?

Dat een weiland inspirerend werkt, dat weten meerdere filmmakers. Dat blijkt ook uit de opmerking van de boer die zijn weiland al eerder afstond voor opnames van New Kids. Met uitzicht op het Provinciehuis brengen wij de camera in positie. In het weiland staat een bijzondere tafel waar uiteindelijk de figuranten om verzamelen.
Wanneer de figuranten aan komen lopen gaan we met de camera vanuit het gras naar een hoogte van 9 meter. Een spectaculair beeld waarmee we de video afsluiten.

Maar voor we het shot konden maken moest eerst alles in gereedheid gebracht worden. Om niet iedereen tegelijk bij de tafel aan te laten komen, plaatsten wij de figuranten op variërende afstanden van de tafel. Op ‘actie’ liep iedereen naar de tafel waar ze om de beurt hun plaats innamen. Toen iedereen paraat stond, was het nog even wachten op de zon die tussen het wolkendek het plaatje zou belichten.
Op dat moment keek ik nog eens goed naar de opstelling van de figuranten. Wat een vervreemd beeld gaven al die mensen, stilstaand en wachtend in een weiland. Een figurant viel dit ook op en zei: het is net kunst! Kunst op locatie vertaald naar video. Vet!

Bekijk hier het resultaat:

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts
Comments
  • Hans Hoogerheide
    Beantwoorden

    Mooie film hoor.Wat hebben jullie toch een prachtig vak! gr,Hans

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.