In Behind the scenes, Blog, Inspiratie

Mijn naam is Bess. Bessje, zo word ik ook wel eens genoemd. Ik liep stage bij Veldkamp Produkties van januari tot eind juni. Vóór mijn stage was ik al heel enthousiast over de opdrachten die zou krijgen en benieuwd naar mijn collega’s en mijn werkplekje.

Op school was ik gewend om zelfverstandig te werken. Maar bij Veldkamp was dat totaal anders: samenwerken! Communiceren! Meer praten! Dit vond ik in het begin erg moeilijk. Daarnaast moest ik rekening houden met de planning van de producers. Alle deadlines en taken die ik moest doen, staan in de Business Base (nooit eerder van gehoord). Maar dankzij mijn collega’s kon ik heel snel nieuwe dingen aan- en oppakken. Ze zijn altijd spontaan en behulpzaam geweest! Dat vond ik erg heel fijn.

Het was zo’n fijn sfeertje op de werkvloer. Elke ochtend kwam ik het gebouw binnen zag ik alleen maar vrolijke gezichten. Het motiveerde me om aan de slag te gaan. Lekker kopje koffie erbij, heerlijk. Stress? Bestaat niet. Omdat wij altijd goede moed hebben. Probleem? Nee: uitdaging. Samen met Hans Nellen (de coolste stagebegeleider die ik ooit heb gehad) werkte ik op de afdeling vormgeving en animatie. Wij vertalen teksten naar beelden, verhalen naar gevoelens; het onmogelijke maken we mogelijk. Onze creativiteit was oneindig. En opeens was ik jarig! Een taart werd van mijn verwacht, maar nee, ik verraste het kantoor: ik trakteerde op zelfgemaakte sushi. En binnen 5 minuten was die weer op!

Bij Veldkamp moest ik mijn meesterproef doen. Dit werd een animatie-commercial van het bedrijf. Ik heb al mijn kennis in de commercial verwerkt. En uiteraard is het mooi geworden. Jeroen is tevreden, Hans is tevreden, iedereen is tevreden, nou, dan ben ik ook tevreden.

Nu ga ik verder studeren aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Hierbij wil ik iedereen bedanken voor een leuke, leerzame stage waarbij ik veel heb gelachen. Ik heb heel veel geleerd en het was gewoon top! Laten we het nog één keer afsluiten met een sushi party…

– Bess Krairat

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts
Comments
  • Hans Hoogerheide
    Beantwoorden

    Prachtige commercial hoor en succes in Rotterdam!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.