In 5 vragen aan, Blog

Voor Stichting Meet Kate heeft Veldkamp Produkties binnen twee weken tijd drie commercials gemaakt. Een nationale televisiecampagne met beelden uit Ghana, maar ook de ambassadeurs van de stichting in beeld: Veronica van Hoogdalem en Peter R. de Vries! De campagne is sinds 9 augustus op SBS6, Net5 en Veronica. We blikken terug met Peter over het doel van de commercials, het beoogde effect en zijn samenwerking met Veldkamp Produkties.

Waarom heeft Meet Kate ervoor gekozen om nieuwe commercials te laten maken?

Meet Kate heeft er voor gekozen om nieuwe commercials te maken, omdat we in de campagne om de naamsbekendheid van de stichting te vergroten een flinke stap wilden zetten. Om meer toegang bij donateurs, sponsors, fondsenwervers, maar bijvoorbeeld ook bij speciale projecten op scholen, verenigingen en clubs te krijgen, was het van belang dat mensen eerder zouden ‘aanslaan’ op de naam Meet Kate. Op het moment dat de stichting meer een begrip is, dat spontaan genoemd kan worden, kom je overal makkelijker binnen, heb je eerder entree en uiteindelijk verhoogt dat ook de inkomsten waarmee Meet Kate weer goede dingen kan doen. Tv-commercials dragen aan dat proces enorm bij.

Waarom is gekozen voor Veldkamp Produkties om deze commercials te produceren?

Omdat zij meteen een slagvaardige, professionele en bovendien betrokken inzet toonden. Als je met dit onderwerp niet veel op hebt, kun je naar mijn oordeel geen goede campagne neerzetten. In de eerste contacten met Veldkamp Produkties bleek dat zij het ontzettend leuk vonden om hier een aansprekend concept voor te bedenken – geen bedelcampagne! – en dat er enthousiaste mensen achter zaten. De keuze was toen snel gemaakt!

Hoe ging de communicatie/promotie voor Meet Kate vóór het gebruik van video/commercials?

Voor het gebruik van de commercials ging het allemaal kleinschaliger en dus moeizamer toe. Als ambassadeur van de stichting heb ik natuurlijk regelmatig mijn bekendheid gebruikt om ergens een voet tussen de deur te krijgen. Dat is ook wel gelukt en heeft ook links en rechts wat opgeleverd, maar het nu ingezette proces is natuurlijk fundamenteler, grootschaliger, ijlt veel langer na en blijft langer hangen. Ik denk dat het er ook toe zal leiden dat vertegenwoordigers van Meet Kate vaker uitgenodigd zullen worden om in de media hun standpunten in de maatschappelijke discussie over ontwikkelingshulp te komen uitdragen. We hopen hier echt vruchten van te plukken!

Wat is het effect van de van de commercials op drie nationale tv-zenders?

Het is nog te vroeg om echt te kunnen zeggen wat het effect zal zijn, de commercials lopen net, maar ik heb daar hoge verwachtingen van. De commercial is heel goed gemaakt en zet mensen aan het denken. Het kan niet anders of de naamsbekendheid neemt het komende half jaar enorm toe.

Wat ik nog even kwijt wil…?

De samenwerking met Veldkamp Produkties was top! Ik herinner me nog goed de eerste meeting in Amsterdam. Veldkamp was met vijf mensen op de proppen gekomen, die allemaal stonden te popelen om iets goeds te maken. Door agenda-perikelen van ambassadrice Veronica en een geplande vakantie van mij was er niet heel veel tijd om alles van de grond te krijgen. In plaats van zich daarachter te verschuilen, zeiden de Veldkampmensen nuchter: ‘Als het snel moet… Nou, dan doen we het toch snel!’. Die benadering sprak me enorm aan. En ze hebben het volledig waargemaakt!

De onderstaande commercial is er één van de drie. De andere commercials zijn te bekijken in ons portfolio. Breng vooral ook een bezoekje aan de site van stichting Meet Kate en kijk hoe u iets bij kan dragen!

Foto van Peter via PeterRdeVries.nl. 

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.