In Blog, Inspiratie, Tips, VP Nieuws

Niet de tijd nemen voor een gedegen bureauselectie betekent veel risico nemen op het gebied van benodigde kennis, ervaring, creativiteit en, het belangrijkste, synergie. Iets wat u op lange termijn duur kan komen te staan. Zeker door de gemiste kansen én de achterstand die inmiddels is opgelopen… En ja, u dient dan weer opnieuw te selecteren met alle risico’s van dien. De oplossing? Een gedegen bureaucompetitie. Oftewel: Een pitch!

Het uitschrijven van een pitch is geen stap die lichtvaardig moet worden genomen. Zes weken is gebruikelijk als aan een volledige creatieve pitch wordt gedacht. Maar bedenk dat bureaus per definitie veelal enkele weken nodig hebben voor een goed voorstel. Waarom deze tijd niet gebruiken voor een goede selectie? U weet immers daarna 100% zeker dat u gekozen hebt voor de beste partner met de, specifiek voor u, benodigde kennis, ervaring en creativiteit. Alle energie in die relatie uit zich in de beste gezamenlijke resultaten. Geen kans wordt gemist en door de ontstane synergie lijkt het alsof uw organisatie, dienst of product vleugels krijgt. 1+1 wordt 3. En, nóg een voordeel; zolang u dat gevoel heeft, hoeft u niet bij elke opdracht een leverancier te selecteren, maar weet u zich de komende jaren verzekerd van de beste voor u. Dát scheelt tijd; niet meer selecteren én uw partner heeft, door de betrokkenheid, aan een half woord genoeg. Dus ook de briefings worden een stuk minder tijdrovend én effectiever!

Gelukkig hoeft u het proces van een bureaucompetitie niet zelf te bedenken. Door belangenverenigingen van opdrachtgevers en de Vereniging van Communicatieadviesbureaus (VEA) zijn de gewenste gang van zaken vastgelegd in een questionnaire, een leidraad pitchproces en een tiental eenvoudige regels om dit in goede banen te leiden. Via onderstaande link vindt u beide documenten.

PDF: Pitchen – een kunst op zich (VEA)
PDF: Spelregels voor het pitchproces (Bond van Adverteerders & VEA)

Wij hopen u hiermee te helpen om de professionaliteit, vertrouwelijkheid en transparantie van uw bureauselectieproces te waarborgen en u, na de selectie, voor enkele jaren te verzekeren van de beste partner voor uw organisatie.

Neem bij vragen gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.