In Behind the scenes, Blog, VP Nieuws

Het komt zo af en toe voor dat ik ’s avonds niet in slaap kom. De ene keer lig ik te piekeren en ben ik gespannen voor een belangrijke dag morgen, de andere keer is het van enthousiasme en blijven ideeën binnen stromen. Voor de aanvraag van IKS International heb ik beide meegemaakt.

IKS International richt zich op het realtime monitoren van data in laboratoria wereldwijd. Een zeer verantwoordelijk gegeven, omdat de data accuraat en betrouwbaar moet zijn/blijven voor grootse onderzoeken waarin miljoenen euro’s is geïnvesteerd. Om hun marktpositie wereldwijd te verstevigen gaan zij video inzetten. Een uitstekend plan!

Na een informatieve briefing begonnen de ideeën langzaam binnen te stromen. We moeten iets vinden waardoor we deze redelijk droge data aantrekkelijk maken… Iets wat wereldwijd allure uitstraalt. Iets vets! Daar lag ik mijn eerste nacht van wakker. Denkend en zoekend naar dat ene magische aanknopingspunt om een concept aan op te hangen.

De volgende dag, iets minder goed uitgerust, zat ik met Jeroen te brainstormen. Wat als we dit doen? Wat als we dat doen? Het kon allemaal, maar we werden er niet écht enthousiast van. Totdat een ingang zich voordeed: een foto aan de muur tijdens de briefing van IKS op hun kantoor. Tijdens de afspraak is er even tussen neus en lippen over gesproken, maar verder werd er niet op ingegaan. En nu biedt het ons mogelijkheden. Kansen om IKS International wereldwijd te profileren.

De mogelijkheden stapelden zich op. De radertjes in mijn hersenen draaiden op volle toeren. Maar áls we dat doen, kunnen we dát dan ook doen. Misschien is het wel gaaf als we het zus of zo doen. Als een racemotor schoten de mogelijkheden door mijn hoofd. Wwwhhaaaa! Alles was in één keer mogelijk en dat bezorgde mij een tweede slapeloze nacht vol enthousiasme. Vet! Vet! Vet!

De volgende dag gelijk het concept uitgewerkt. Door Jeroen werden de puntjes op de i gezet en we waren klaar voor de presentatie. De nacht voor de presentatie viel ik weer moeilijk in slaap. Aan de ene kant was ik zeer overtuigd van het concept, maar aan de andere kant besefte ik de risico’s die het concept met zich mee brengt. Kunnen wij de klant overtuigen dat dit gaat werken? En is hij bereid daarvoor bijna het dubbele meer te betalen dan zijn budgetindicatie? Hebben we bij de presentatie een plan B nodig om daar toch aan te kunnen voldoen?

De conceptpresentatie verliep geweldig! IKS was super enthousiast. Het maakt niet uit hoe we het voor elkaar krijgen, maar dit concept moet uitgevoerd worden! Zij gaven aan dat het precies aan sloot bij hun eigen gevoel, maar zij kregen het zelf niet verwerkt in een allesomvattend en doeltreffend concept. Fijn dat we hebben kunnen helpen. We kijken uit naar de draaidagen en de montage. Maar bovenal, jullie bedankt: dankzij IKS kan ik weer slapen.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.