In overig, VP Nieuws

Vanochtend is bekend gemaakt dat ‘Mister Soundmix’ Henny Huisman bij de notaris de rechten heeft vastgelegd van een splinternieuw, door hem bedacht televisieformat ‘Kill The Band’ waarin experts, de kijker en zelfs advocaten op zoek gaan naar de ultieme Nederlandse supergroep. Wij maakten vorig seizoen met John van den Borne, directeur van Stichting The Clash of the Coverbands en producer van diverse bands, al een tv-serie over een bandcompetitie. In een persbericht reageert hij furieus op het format van Henny Huisman:

“Dit is natuurlijk een belachelijk format waar bands/muzikanten met een beetje eigenwaarde niet aan mee zouden willen/moeten doen. Natuurlijk streeft een band een zo hoog mogelijk technisch niveau na, maar het gaat niet alleen om deze technische kwaliteiten. Het gaat in de band om een teamprestatie waarin elk bandlid zijn/haar kwaliteiten optimaal moet kunnen benutten. Een technisch ‘zwakke’ schakel kan wel een extra hoog entertainmentgehalte aan de band geven of juist zorgen dat de interactie met het publiek makkelijker tot stand komt. Hij/zij kan ook de bindende schakel zijn die ervoor zorgt dat de belangrijke goede sfeer in een band ook naar buiten straalt. Er zijn teveel technische zeer goede bands die bijna niet aan spelen toe komen omdat er geen chemie ontstaat in de band en daardoor ook niet met het publiek. En het publiek bepaalt of een band veel speelt of niet. Natuurlijk is speltechniek erg belangrijk, maar mijn ervaring is dat het muzikaal verantwoord moet zijn en dat dit 50% van de totale inhoud is van een band. Het succes van een band wordt voor die andere 50% bepaalt door vele andere factoren zoals o.a. uitstraling, interactie, geloofwaardigheid en energie. Henny Huisman wil in zijn format over de integriteit van de individuele muzikant/artiest heen stappen en ten koste van deze, over het algemeen, ‘gevoelsmensen’ proberen zelf weer in de picture te komen. Ik weet niet of de gemiddelde tv-kijker hier nog op zit te wachten. Ik denk dat de mensen dit wel genoeg gezien hebben met programma’s als o.a. Idols waar mensen niet tegen zichzelf in bescherming werden genomen. Als je een programma wilt maken met als basis muzikanten/artiesten dan zul je deze moeten koesteren en helpen om zich juist zo goed mogelijk te presenteren. Dan kun je praten over integriteit en normbesef en ben je een voorbeeld voor het publiek en vooral de jeugd.”

Van den Borne organiseert met zijn Stichting The Clash of the Cover Bands al 9 jaar de grootste bandcompetitie van de BeNeLux en trekt daarmee jaarlijks zo’n 60.000 mensen naar de meest toonaangevende poppodia van Nederland en België. Jaarlijks schrijven zo’n  1.500 bands zich in voor de competitie. Van den Borne heeft inmiddels ook ervaring met het maken van een tv-serie. Vorig jaar is zijn competitie, als pilot, uitgezonden op Omroep Brabant TV. En met groot succes; maarliefst 1,4 miljoen mensen hebben gekeken naar de 12-delige serie, waarvan de finale plaats vond in de uitverkochte grote zaal van popodium 013 in Tilburg. Van den Borne probeert nu nationale omroepen of zenders te interesseren voor zijn tv-serie:

“Ik ben blij dat er, door het bericht van Henny Huisman, aandacht is voor bands en ook ik zie grootse kansen voor een nationaal succesprogramma als evenknie van ‘The Voice’, maar ik pleit voor een format met respect naar de artiest / muzikant”. 

Dit is de trailer van de tv-serie ‘The Clash of the Cover Bands 2012/2013’:

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.