In 5 vragen aan, Blog

In de afgelopen 4 weken maakte Veldkamp Produkties een zeer frisse corporate film voor de GGD. Een bijzonder leuke toevoeging aan ons portfolio, maar wat is er met de film gebeurd na de oplevering? Carmy Bronneberg, communicatieadviseur bij GGD Brabant Zuid-Oost, vertelt over het project in een nieuwe ‘5 vragen aan…’!

Waarom is door GGD Brabant Zuid-Oost gekozen voor een corporate film?

De behoefte om onze organisatie via een corporate film te presenteren bestond al lang. Iedereen kent de GGD. Maar wat doet een GGD nu eigenlijk? Dat is toch de ambulance en je kunt er spuitjes halen en o ja, de schoolarts. Die kijkt kindjes na. Dit vage en onvolledige beeld wilden we scherper krijgen; want de GGD staat voor je gezondheid en kan op veel gebieden veel voor je betekenen. Directe aanleiding om de film te laten maken bij een professioneel productiebedrijf was onze verhuizing naar een nieuwe locatie in Eindhoven. Om onze communicatie daarover te ondersteunen kozen we voor een corporate film, die we ook breder dan alleen bij onze verhuiscommunicatie konden inzetten. Twee vliegen in een klap.

Waarom is gekozen voor Veldkamp Produkties om deze corporate film te produceren?

Veldkamp Produkties viel in het offerte traject al op door de frisse, duidelijke en creatieve eerste kennismaking. Al snel daarna bleek ook dat zij zich verrassend origineel konden inleven in onze organisatie en in onze wensen. De manier waarop zij deze wensen vertaalden naar een aanbod vanuit een klantperspectief deed ons meteen kiezen voor hun aanpak. En dat bleek achteraf niet alleen een gezonde keuze maar ook een uitstekende keuze.

Hoe ging de communicatie/promotie van de GGD vóór het maken van de corporate film?

De corporate communicatie verliep tot nu toe via de bekende traditionele kanalen; persaandacht, website, folders en brochures, posters en wat meer recent via sociale media. Als overheidsorganisatie ga je zorgvuldig om met de middelen die je ter beschikking hebt. Die middelen zetten we nog steeds in, maar we voegen nu iets toe; visuele en bewegende communicatie en dat samen maakt het effect veel sterker.

Wat is het effect van de corporate film?

De film geeft de kijker in een oogopslag een positief gevoel over de GGD. En dat gevoel is weer bij iedereen anders, omdat ook iedereen iets anders oppikt uit de beelden in de film. Dat is een van de sterkste elementen.

Wat zijn de interne en externe reacties geweest op de film?

Het is nog wat vroeg om echt iet te kunnen zeggen over de reacties. Medewerkers reageren heel positief en zien tal van kansen om de film te gebruiken voor hun werk. Klanten raken gefascineerd door de vele frisse en heldere beelden. En via de sociale media gaan die beelden al flink rond.

Bewonder hier het eindresultaat:
[jwplayer config=”vpplayerpost169” height=”308″ autostart=”false” width=”546″ file=”http://veldkampprodukties.nl/wp-content/uploads/video/opdrachtfilms/ggdgezondekeuze.mp4″]

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.