In Blog, Inspiratie, Tips

De nieuwste film van Tim Burton, een zwart-witte animatiefilm genaamd Frankenweenie, bleek erg bijzonder voor de crew van Veldkamp Produkties! Junior producer Julie-Renée is sinds een aantal maanden filmrecensente en zag Frankenweenie een maand voor de uitkomstdatum op het hoofdkantoor van Disney Benelux. Onze animator Hans en animatiestagiaire Danu zagen de film een week ná uitkomst… Maar inclusief aansluitende seminar van een wel heel speciale gast.

Het plot van de film? Julie-Renée beschrijft het in haar recensie: Victor Frankenstein is een excentrieke eenling die zijn schoolvrije uurtjes liever doorbrengt met zijn hondje Sparky dan met zijn klasgenoten. Hij woont met zijn ouders in het degelijke dorpje New Holland waarbij alle huisjes identiek lijken en waar bloemperkjes bijhouden de orde van de dag lijkt te zijn. Het huis van Victor staat naast dat van de strenge, boze burgemeester Van Helsing. Het buurmeisje is echter alleraardigst, een tikkeltje gothic en haar stem wordt ingesproken door Winona Ryder. Spotten we de vergelijkingen met Edward Scissorhands? Ja, maar let op, hier komt een vleugje Corpse Bride! Het verhaal begint namelijk pas echt wanneer Victor zijn hondje Sparky verliest en hij er alles aan probeert te doen zijn lieve huisdier weer tot leven te brengen. Wanneer natuurkunde docent Mr. Rzykruski laat zien dat dode dieren nog wel kunnen reageren op elektriciteit, brengt dit Victor op een idee dat zijn achternaam eer aan doet. Met alle gevolgen van dien… Julie-Renée’s verdere recensie, inclusief zeer positief oordeel van de film, is te lezen op haar website.

Hans en Danu waren ook zeer te spreken over Frankenweenie, die zij zagen tijdens een seminar van Cinekid. Zeker toen na afloop van de film Robert Stevenhagen het podium op liep. Robert was ‘head of story’ van Frankenweenie; hij was verantwoordelijk voor het storyboard en heeft shot voor shot bepaald hoe de film eruit zou komen te zien. Robert vertelde in zijn seminar onder andere dat hij niet gelijk is begon met tekenen, maar dat hij zich eerst oriënteerde met een Thumbnail storyboard: een ruw geschetst storyboard op postzegel formaat. Met een paar kriebeltjes kan je hiermee al een shot bepalen. Erg inspirerend, aldus Hans en Danu. Vol ideeën reisden ze van Amsterdam terug naar Eindhoven.

Een Veldkamp Produkties stopmotion animatiefilm, zal het er ooit van komen? Wie weet… In de tussentijd kan iedereen genieten van Frankenweenie, te zien in 38 bioscoopzalen in Nederland.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.