In Behind the scenes, Blog, VP Nieuws

Reizen is misschien wel het leukste om te doen in het leven. Het kennismaken met nieuwe culturen, het ontdekken van prachtige buitenlandse gebieden, maar vooral het ontmoeten van mensen. De meeste mensen reizen alleen voor een vakantie. Natuurlijk maak je dan ook kennis met verschillende culturen en gewoontes, maar het bezoek blijft relatief oppervlakkig. Je leert een land en diens mensen pas echt kennen wanneer je er voor een lagere periode verblijft en onderdeel uit maakt van de maatschappij. Dit geldt met name voor expats. Ik was dan ook zeer benieuwd naar de verhalen van de expats die in Nederland verblijven en werken, toen wij voor het Holland Expat Center South verschillende video’s realiseerden.

Promofilm

In een interview vertellen expats, afkomstig uit Somalië, Schotland, Taiwan, Iran en Griekenland, hoe zij Nederland ervaren. Wat zijn typische Nederlandse gewoontes? Hoe gedragen wij ons? Wat vind je leuk en minder leuk aan Nederland(ers)? Hoe is het om hier te werken? Hoe zijn de sociale contacten? De antwoorden op dit soort vragen hebben wij verwerkt tot één portretvideo per expat en een video waarin alle vijf de expats aan bod komen. De antwoorden zijn verrassend, leuk en soms te voorzien, maar het blijft bijzonder om te horen van buitenlanders hoe zij het hier ervaren.

Natuurlijk komt er voor een expat veel meer bij kijken dan alleen het boeken van een hotel of rondreis. Zij moeten hier hun leven invullen, settelen en een onderdeel uit gaan maken van de maatschappij. Dat betekent het regelen van huisvesting, verblijfsvergunningen, belastingzaken en dergelijke. Een ware bureaucratische papiermolen. Om hier een weg in te vinden biedt Holland Expat Center South de helpende hand. In een procedurevideo stellen wij de expat in het Engels op de hoogte van Holland Expat Center South en hun diensten en services.

Procedurefilm

De video’s zijn van grote waarde voor huidige en toekomstige expats, als ook het Holland Expat Center South. Voor ons was het een interessante opdracht met leuke verhalen. De video’s zijn reeds succesvol opgeleverd. Dus, we kunnen weer gaan reizen…

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.