In 5 vragen aan, Blog

In de wereld van laboratoria, klinieken en onderzoeken is data essentieel. Het meten, analyseren en controleren van gegevens komt zeer nauwkeurig, tot op 4 cijfers achter de komma. IKS International ontwikkelde het product Xiltrix om de menselijke factor in een onderzoek tot een minimum te kunnen beperken en betrouwbare resultaten te kunnen garanderen. Veldkamp Produkties maakte een unieke en indrukwekkende moodfilm waarin het laboratoriumwerk, maar ook het door IKS International gesponsorde motorrace team centraal staat. Het resultaat? Een film waarbij tijdens de oplevering zó hard met champagne werd geknald dat er nu een zichtbaar gat in ons plafond zit! We spraken met directeur Stephen Tierney over het maken van de film.

Waarom had IKS International behoefte aan een bedrijfsfilm?

IKS International is al jaren aan het bouwen aan een stevig fundament in de internationale markt. Nu dit gebeurd is, was de tijd rijp om dit een duidelijke versnelling te geven. IKS International streeft ook altijd om voorop te lopen, en niet te volgen: niemand in de branche gebruikte bedrijfsfilms om emotie te vereenzelvigen met feiten.

Waarom is voor Veldkamp Produkties gekozen om deze film te maken?

Na lang zoeken via Google, was het na het eerste gesprek met Veldkamp erg duidelijk dat dit een zeer professionele, maar tezelfdertijd ook flexibele organisatie was. Dit was net wat wij zochten: een unieke combinatie van luisteren en begeleiden. Veldkamp was eerlijk in prijsstellingen en wat we ervoor terug zouden krijgen. Na het eerste bezoek ter plaatse was het 100% zeker dat Veldkamp onze partner zou worden. De mensen van Veldkamp stelden absoluut de juiste vragen, gaven daarop dan weer bepaalde meningen en visies, zodat beide partijen al snel een compleet beeld kregen van wat de bedrijfsfilm precies zou moeten worden. Wij hebben geleerd dat (bedrijfs)films maken een moeilijk vak apart is!

Wat is het effect van de corporate film?

Het effect is niet eenzijdig: het gaat van het opwekken van emoties bij mensen, tot het besef creëren van wat laboratorium monitoring inhoudt. De effecten variëren ook van bijvoorbeeld het personeel van een laboratorium: deze mensen zien hun dagelijks werk in een groter geheel opgewaardeerd door het detail wat nodig is, en de realiteit van hun omgeving welke nood geeft aan een monitoringssysteem. Directie aan de andere kant ziet het in het grotere geheel van kwaliteit over een hele instelling. De leek daarentegen, kan makkelijk de link leggen tussen de nood aan nauwkeurigheid voor de racerij met die van een laboratoriumomgeving. Het effect op algemeen niveau is dat een complexe materie gekoppeld wordt aan emotie – en dit was net DE doelstelling van deze (eerste) bedrijfsfilm.

Hebben jullie de film ook al internationaal vertoond en zo ja, wat waren hierop de reacties?

De film werd vertoond in India, tijdens India Lab expo waar ik een spreker was. De reacties waren… stilte – daar de film werd ervaren als zeer vooruitstrevend. Maar daarna waren de reacties absoluut positief: al ons brochure materiaal werd uitgedeeld. Mensen begrepen echt de link tussen nood aan nauwkeurigheid, de nood aan te winnen en de emotie die daarmee gepaard gaat.

[jwplayer config=”vpplayerpost169” height=”308″ width=”546″ autostart=”false” file=”https://veldkampprodukties.com/wp-content/uploads/video/opdrachtfilms/iksinternational.mp4″]

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.