In Blog, VP Nieuws

Deze maand leverden wij twee mooie, integere en persoonlijke films op voor de RAV (Regionale Ambulance Voorziening). Producties waarin aan de hand van 4 waargebeurde casussen het handelen van de ambulancedienst wordt getoond, zowel bij ex-patiënten thuis als op locatie gefilmd. We maakten behoorlijk wat mee op de draaidagen!

foto 5

Maar dat gold niet alleen voor ons. Tijdens het filmen op locatie waren de ex-patiënten verbaasd hoeveel er bij een draaidag komt kijken: het hele huis veranderde op slag in een filmset! Ook het herhalen van handelingen en antwoorden tijdens het interview bleek even wennen te zijn. Maar hoe ingrijpend de gebeurtenissen ook waren, we kregen van iedereen een openhartig verhaal te horen. Daarnaast werden sommige scènes deels nagespeeld, waaronder een transport naar het ziekenhuis. Al die plakkertjes en zelfs een infuus aan je lijf voelt toch vreemd als je niets mankeert… Een voordeel voor de figuranten was dat ze wel gelijk een gratis check-up kregen!

RAV_J7A6894

Toch verliepen de opnamen niet altijd even soepel: tijdens het filmen op de meldkamer kwam net een telefoontje binnen van een verhanging. Daar werden we absoluut stil van. Het besef dat dit soort meldingen onverwachts en toch regelmatig binnenkomen, vergrootte ons respect voor de RAV werknemers.

foto 3

Ons respect werd ook aangewakkerd tijdens sensationele actiescènes. We monteerden niet alleen een GoPro-camera op het dak van een ambulance, maar ook kropen we achterin bij een politieauto. Zo konden we het moment precies meepikken wanneer de sirenes en zwaailichten aangaan bij het binnenkomen van een melding. De agenten namen het serieus, trapten flink op het gas en drukten hierdoor onze crew tegen de achterbank. Aan onze cameraman de taak om het allemaal bij te houden en ook nog eens mooie shots te maken. Dus voor de zekerheid, nog maar een keer! Een supervette ervaring.

foto 1

Het mooiste moment van de draaidagen kwam op een winterse dag. Overal sneeuw, maar helaas wel een grauwe lucht die het niet goed deed op beeld. Maar onderweg naar onze draailocatie bij een besneeuwd weiland gebeurde het: langzaam, straal voor straal, brak de zon prachtig door. Net voordat de zon weer weg was, stonden al onze beelden erop. Alles viel op zijn plaats! En dit was zeker ook terug te zien in de montage. Bij de eerste presentatie liepen de emoties hoog op en bleef men achter met een brok in de keel… Missie helemaal geslaagd.

foto 10

De film is inmiddels feestelijk in première gegaan en de positieve reacties stromen binnen, onder andere via Twitter. U kunt de film ‘Vanuit Het Niets’ nu ook op onze website bekijken:
[jwplayer config=”vpplayerpost169” height=”308″ width=”546″ autostart=”false” file=”https://veldkampprodukties.com/wp-content/uploads/video/opdrachtfilms/RAV_Publiekefilm.mp4″]

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts
Comments
  • Linda Toet
    Beantwoorden

    De RAV Brabant Midden-West-Noord is blij met de keuze voor Veldkamp voor het maken van onze nieuwe bedrijfsfilms. De crew is erg flexibel, mensgericht, betrokken en professioneel. De vier draaidagen vlogen voorbij, zeker ook door de gedegen voorbereiding. Onze patienten en medewerkers voelden zich snel op hun gemak tijdens de opnamen. Veldkamp: een aanrader!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.