In Behind the scenes, Blog, Fotoblog, VP Nieuws

Februari 2013 stond bij Veldkamp Produkties in het teken van ondernemers uit de regio, drukke pre-productiefases en vele voorbereidingen. Deze voorbereidingen kwamen in maart tot een explosie in de meest geweldige internationale producties! We vlogen de hele wereld over en waren aanwezig bij de hipste hotspots van 3 continenten. Lees snel verder voor een exclusief insiderskijkje in de wondere wereld van de Veldkamp crew…

Letterlijk een half uur na terugkomst van zijn wintersport werd Jeroen opgebeld. Of wij met twee personen aanwezig konden zijn voor de registratie van een superluxe event? Maar natuurlijk! Oudcollega Lodewijk en producer Julie-Renée stonden de dag na dit bewuste telefoontje op locatie. De nieuwe Maserati Quattroporte werd gelanceerd en was voor het eerst te zien in Nederland… In wel drie verschillende kleuren. Een hippe happening:

20130303_132150

Naast een modeshow, chefkoks en de mooiste stands (waaronder onze vriend Mano Macchiato) was topsportster Ranomi Kromowidjojo ook aanwezig. Driessen Autogroep overhandigde haar tijdens het event de sleutels van haar nieuwe Citroën DS4.

20130303_125533

En tijdens ditzelfde weekend vlogen onze cameramannen Florian en Rick naar Dubai! Als videopartner van YachtsXL registreerden we de Dubai International Boat Show 2013. Superjachten van dit kaliber waren er in overvloed te zien:

Dubai goodmorning

Elke dag maakte onze crew prachtige dagverslagen waarin het event, de aanwezigen en alle superjachten in het zonnetje werden gezet. Te land, te zee en zelfs in de lucht via helikopter! Deze prachtfoto van Rick is gemaakt door Michael Denker:

Rick in Dubai

En benieuwd hoe zo’n jacht er van binnen uit ziet? Nou, bijvoorbeeld zo:

Rick Dubai interieur

Onze crew zag in een dikke week tijd het neusje van de zalm flaneren op de Boat Show. Voor beide partijen een hele prettige ervaring. Dubai, we zien jullie volgend jaar weer terug!

Dubai panorama

Ondertussen in Nederland werden desondanks het enorme temperatuurverschil even spectaculaire opnamen gemaakt. Onze crew werkte voor de internationale moodfilm van de Technische Universiteit Eindhoven met bijzondere camerastandpunten. Zo filmden wij van bovenaf met deze constructie:

TUe dag 2

En met een octocopterteam. Heeft u de Eindhovense Blob al eens van boven gezien? Binnenkort te zien op onze website!

TUe octocopter

Een andere karakteristieke locatie in Eindhoven waar we in maart waren, is het Evoluon. Daar werd traditiegetrouw de jaarlijkse BOV troffee uitgereikt voor de Beste Ondernemers Visie. Regisseur Edwin en opnamestagiaire Lin Hou liepen over de vloer voor de registratiefilm…

bov registratie

…terwijl Marianne en Jeroen in het publiek toekeken wie de prijs zou winnen. Onze nominatiefilms werden op groot scherm vertoond en uiteindelijk ging de prijs naar… Jasno Shutters! Studio 040 maakte hier de dag na het event een nieuwsbericht van, waarin onze nominatiefilm nog kort werd verwerkt. Dit nieuwsbericht is hier terug te bekijken.

Voor Rick was het halverwege maart alweer tijd om uit te vliegen: huidige stagiaire Lin Hou en onze vorige stagiaire Danu brachten hem naar Schiphol!

Rick schiphol

De bestemming: Phuket, Thailand. Samen met een fotograaf zou Rick de boat show in Phuket gaan draaien. Wederom werd de thuisblijvende Veldkamp crew voorzien van jaloersmakende whatsappjes en Tweets. Zo ook deze:

thailand phuket

En de ingang van de boat show zelf. Naast superjachts waren er ook superauto’s te zien:

phuketboatshow

Uiteraard hoort bij alle pracht en praal ook hard werken. Back-ups van het foto- en videomateriaal werd tot diep in de nacht gedraaid. Fotograaf Michael zit hier met de apparatuur in het appartement:

phuket tot diep in de nacht backuppen

En laat werd het ook in Amsterdam! Jeroen was met zijn Anja aanwezig bij het benefietconcert Love, Kate van stichting Meet Kate. Jeweetwel, waarvoor wij met Peter R. de Vries en Veronica van Hoogdalem een commercialcampagne maakten in de zomer van 2012.

meet kate

Het werd een inspirerende avond, helemaal in stijl van de stichting.

Even feestelijk was de dag in maart waarop office manager Marianne de Proost 8 jaar in dienst was bij ons bedrijf. Dit boeket werd als verrassing bij haar thuis bezorgd. Marianne, je bent een topper!

marianne 8 jaar in dienst

En ook Florian, Lin Hou en Elaine bewezen zich als toppers op drie superdrukke draaidagen voor internationale productvideo’s. Deze behind the scenes foto’s zijn genomen bij John Geven Studio’s in Nuenen.

Hapro dag 2

De studio heeft natuurlijk geen geheimen meer voor onze filmcrew. Wat wél een verrassing voor ons was, waren de kijkjes achter de schermen bij Paaspop. Tijdens een bijeenkomst van Brabant Onderneemt werd onze regisseur Edwin rondgeleid over het festivalterrein. Wist u dat Paaspop als eerste Nederlandse festival een volledig functionerende bowlingbaan had?

paaspop edwin

Op eerste Paasdag kwamen producers Silva en Julie ook een kijkje nemen op het festival. Dit resulteerde in een spontane foto die het dagverslag van de 3voor12 website haalde:

paaspop springfoto

Florian maakte zich in de tussentijd gereed voor een weekendje draaien met YachtsXL in het zeer zonnige Miami. Check, check, dubbelcheck… Alle spullen werden ingepakt en mochten weer mee naar Schiphol:

klaar voor miami

De cameramannen van Veldkamp Produkties ontwikkelden zich deze afgelopen maand als echte jetsetters. Na terugkeer van Florian reisde Rick van Thailand via 2 dagen Hong Kong naar Hainan in China. Daar wachtte een YachtsXL crew met onder andere onze productie-assistente Elaine hem op. Het was tijd om te knallen voor de Hainan Rendez-Vous Boat Show!

hainan rendezvous

Een volle week werkte de crew zich in het zweet onder een heerlijk Chinees zonnetje. Wederom werden er elke dag overzichtsvideo’s geproduceerd met het moois van de afgelopen 24 uur. Cocktailparty’s, bijzondere jachtinterieurs met bladgouden plafonds, VIP’s op de rode loper… Het kwam er allemaal voorbij. Houdt het dan nooit op? Zeker niet! De fotoblog van de maand april zal worden verreikt met mooie kiekjes uit Singapore! Producer Silva voegt zich dit keer ook bij de internationale crew. Houd ons vooral in de gaten op Twitter voor de meest actuele foto’s van waar wij gaan & staan. Grote kans dat een soortgelijk plaatje als hieronder ook voorbij gaan komen…

singapore

Tot volgende maand!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts
Comments

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.