In Behind the scenes, Blog, VP Nieuws

Wie weet heeft u de spots al op televisie gezien: een vrolijke, zongevulde commercial waarin Roompot Vakanties u oproept om ook te profiteren van haar Summersale? Anders wellicht de wekelijks veranderende tag-ons met verschillende aanbiedingen? Deze uitingen zijn allemaal onderdeel van onze Summersale campagne voor 2013. Deze hele zomer komen de spots voorbij op televisie (RTL, SBS, Omroep Zeeland) en op de radio (SkyRadio, 100% NL). Het laatste onderdeel van de campagne was voor ons het allerleukste: de opnamen van een nieuwe spot! In deze blog nemen we u mee naar een kijkje achter de schermen.

935289_252746108199886_1890229625_n

Volgers van onze Facebook- en Twitteraccount weten het al: in de week van 13 mei stonden er draaidagen voor ons in optie. Alles hadden we tot in de puntjes geregeld: onze regisseur was op locatiebezoek geweest; Roompot parkplattegronden waren voorzien van pijlen en parkeergelegenheden voor figuranten; vakantiehuisjes waren gereserveerd voor de crew en de hoofdacteurs; de callsheets hoefden alleen nog te worden verzonden. Maar wat we al vreesden, gebeurde inderdaad: het weer werkte niet mee. Oh Nederland! Heel jammer, want het weer is het enige dat we niet in de hand hebben. Maar wij treurden niet (lang) en werkten gedurende de Hemelvaart hard aan een nieuw concept. Een concept waarvoor we niet persé 20 graden en een stralende zon nodig hadden.

Na de goedkeuring op het script konden we wederom aan de slag! Een andere locatie werd gekozen, figuranten werden afgebeld, andere figuranten kregen goed nieuws, de styliste klom in de telefoon en stemde met iedereen de kledingkeuze af. Binnen drie dagen waren we er weer helemaal klaar voor: er kon gedraaid worden!

547100_252746154866548_1036548153_n

Op de ochtend van 15 mei kwam de crew van Veldkamp Produkties bijeen om een chique huiskamer om te toveren in een kindvriendelijke, kleurrijke woonplek. Vrolijke kussentjes werden op de bank gelegd, glaasjes limonade plaatsten we op tafel, we sloten een Playstation aan en zetten extra plantjes in de vensterbanken. Zoek de verschillen:

VOOR
20130515_090147

NA
20130515_113920

Lichtapparatuur werd opgebouwd en doeken werden opgehangen door onze cameraman Rick en opnameassistent Lin Hou. De zon hadden we niet nodig met onze grote HMI lampen! Waar we wel op moesten letten, was de motregen. Lin Houtje-touwtje maakte zijn bijnaam waar door een paraplu-constructie te bedenken waardoor onze grootste lamp niet nat kon worden. Op de onderstaande foto is ook te zien hoe Lin Hou schaduwen op de muur nabootste met een takje bevestigd aan een statief. Ingenieus en zeer doeltreffend!

20130515_145954(0)

Terwijl alles op zijn plek werd gezet, druppelden onze acteurs ook binnen. Het gezin in onze RTL Weer spot bestaat uit moeder Karin, vader Ruud, oudste dochter Marianna, jongste dochter Lara Jane en zoontje Jakob. Allen ingevlogen vanuit verschillende windrichtingen, maar samen toch één mooi geheel!

20130515_113951

Toen alles en iedereen op zijn plek stond, konden we beginnen. De dochters mochten zich uitleven met de Playstation en vader keek toe, terwijl zoontje Jakob en moeder Karin swipe’ten over de iPad. Om achteraf foto’s op de iPad te kunnen tonen, zorgden wij ervoor dat onze acteurs naar een aantal groene plaatjes keken. De grootste uitdaging van de opnamedag was het voorkomen van schaduwen of reflecties op het iPad scherm. Lin Hou en regisseur Edwin houden hiervoor een zwart scherm omhoog:

20130515_134358

Deze en volgende week zijn we druk bezig met de montage, animatie/vormgeving, de audio- en de kleurnabewerking van de spot. Daarna zal je het Roompot Vakanties billboard vóór en na RTL Weer zien in de gehele maand juni!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.