In Behind the scenes, Blog, Fotoblog, Inspiratie, VP Nieuws

In onze maandelijkse fotoblog gunnen wij u een kijkje in onze keuken. Waar drukten wij onze Veldkamp stempel op in de maand april? Dit keer stond onze maand in het thema van zonnestudio apparatuur, toekomstkijkers en het afscheid van onze cameraman Florian.

Voor Rick en Elaine begon de maand met een heerlijk zonnetje, 30 graden en 80% luchtvochtigheid in China: de werkomstandigheden voor de registratie van het 4-daagse Hainan Rendez-Vous: top yacht- & lifestyle show. In onze eerdere fotoblogs lieten we al oogverblindende foto’s zien van diverse superyachts. Deze foto levert het bewijs dat er ook andere fraaie vervoersmiddelen zichtbaar zijn op de show:

Hainan auto

Naast de boatshow in China vertrok onze crew kort na terugkeer in Nederland naar Singapore. Rick en Silva maakten hier gedurende 5 dagen prachtige beelden in en rondom de haven van Sentosa Cove.

DSC03207

Singapore was voorlopig onze laatste superyacht show; de volgende keer dat we weer in het vliegtuig stappen zal komende september zijn. Het event werd door onze crew afgesloten met een drankje (15 euro voor één biertje!) op het dak van een wolkenkrabber. Vanaf 62 verdiepingen hoog was dit het prachtige uitzicht van onze producer en cameraman:

DSC03318

Dat je niet alleen bruin wordt door een weekje Hainan of Singapore, bewezen we tijdens onze studiodraaidagen in Nederland. Voor een bekend internationaal merk filmden wij gedurende 3 intense draaidagen diverse zonnestudio apparatuur. Een model liet de gebruiksvriendelijkheid van de apparatuur zien. In totaal 62 webvideo’s worden het resultaat van de draaidagen.

luxura studio opnamen

Lees binnenkort meer over deze studiodraaidagen in een exclusieve behind the scenes blog, geschreven door onze productiestagiaire Irina!

352 productfilms john geeven

Een andere draaidag die wij hadden in april, was een halve draaidag op locatie bij Driessen HRM. Eerder maakten wij een geanimeerde instructiefilm voor het payroll bedrijf; dit keer maken wij een film waarin we de verbouwing van hun pand in beeld brengen. Dit pand wordt 2x zo groot!

Driessen HRM draaidag

We kregen ook de ruimte tijdens onze draaidagen bij het Parktheater in Eindhoven. Voor ons project gingen wij het hele pand door, al portretten makend van heel veel verschillende visionairen die iets mochten vertellen over de toekomst van het Parktheater… En de toekomst van theater in het algemeen. De geportretteerden liepen uiteen van belangrijke directeuren uit de regio tot cabaretiers en BN’ers: wat dacht u van Waldemar Torenstra en Ellen ten Damme? De portretten zullen met een speciale augmented reality laag tot leven komen in het magazine van het Parktheater. Op de onderstaande foto regisseert Edwin actrice en singer-songwriter Ellen ten Damme:

ellen ten damme parktheater

Wat de toekomst voor het Parktheater ook gaat brengen: vernieuwingen zijn al volop aanwezig in Brabant. Maureen Prins ontwikkelde bijvoorbeeld haar ‘Solar Cinema’: een openlucht bioscoop op zonne-energie! We ontmoetten Maureen vorig jaar tijdens onze opnamen voor 2018Eindhoven, maar kwamen haar afgelopen maand weer tegen. Ze had interesse in onze documentaire ‘Peerke Donders: Zijn Leven, Zijn Brieven’ en heeft deze ook vertoond in Vught. Lees onze blog over deze speciale screening voor meer informatie!

Peerke Donders vertoning Vught 18 april

Een maand zonder speciale happenings buiten kantooruren is een maand niet geleefd, aldus de agenda van Jeroen. Deze maand was hij onder andere aanwezig op de Week van de Ondernemer en een wel heel leuk uitje van Brabant Onderneemt: op 23 april werd een tripje naar een basketbalwedstrijd van de EiffelTowers georganiseerd!

Brabant Onderneemt Jeroen en Remco v Buren, EiffelTowers 23 april

Voor Brabant Onderneemt leverden wij in april ook een groot aantal interviewportretten op, waarin ondernemers uit de regio vertellen over hun ervaringen met de stichting. Via de website van Brabant Onderneemt zijn alle portretten te bekijken.

We hopen voor Brabant Onderneemt dat deze samenwerkingen net zo prettig waren als die van ons met cameraman/editor Florian Koch! Voor Florian betekende de maand april zijn laatste maand in vast dienst van Veldkamp Produkties, na een periode van 6 jaar, 2 maanden en 30 dagen. Florian gaat als freelancer verder en zal zeker nog vaker op onze draaidagen te zien zijn! Het afscheid van Florian ging gepaard met een borrel op kantoor én een borrel in Radio Royaal op Strijp-S:

radio royaal

Misschien wel het hoogtepunt van de avond was de uitreiking van het persoonlijke cadeau dat heel Veldkamp voor Florian had gemaakt: een Veldkamp Produkties-versie van zijn lievelingsfilm The Departed!

departed filmposter

En hiermee sluiten we het foto-overzicht van deze maand af. Wat staat ons te wachten in mei? Heel veel zonnige draaidagen, waaronder een nieuwe commercialcampagne voor Omroep Brabant en voor Roompot Vakanties… Wij hebben er zin in! Tot volgende maand!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.