In Behind the scenes, Blog, Fotoblog, VP Nieuws

Zag u deze maand een zwarte bus of Chrysler voorbij zoeven met daarop een bekend logo? Een verfrissende commercial waardoor u zin kreeg in de zomer? Of misschien een interessant interview dat u op uw smartphone kan bekijken? Wellicht zijn wij hiervoor verantwoordelijk! Junior producer Julie-Renée blikt in deze fotoblog terug op de bezigheden van Veldkamp Produkties in de maand mei.

Voor de gemiddelde Nederlander stond deze afgelopen mei bekend als de maand waarin de lente verstoppertje speelde. Ons geliefde zonnetje was slechts sporadisch te vinden en áls ze er eindelijk was, duurde het niet lang voordat ze weer verdween. De sjaals konden weer uit de kast worden gehaald. Dat dit frustraties met zich meebrengt, is begrijpelijk. Maar heeft u er wel eens bij stilgestaan wat er bij komt kijken als een televisiecampagne niet door kan gaan door slecht weer? Voor Roompot Vakanties ontwikkelden we binnen één dag een volledig nieuw concept voor onze RTL Weer billboards. Zon, zee en strand veranderden wij in een gezellig gezinnetje op de bank met een iPad. Lees hier het volledige behind the scenes verslag! Onderstaand een setfoto van regisseur Edwin met onze acteurs:

20130515_105725

De billboards worden in de hele maand juni voor en achter elke RTL Weer uitzending vertoond. De video’s maken deel uit van de Roompot Vakanties Summersale-campagne, waarvoor we deze maand ook een tv-commercial, per week veranderende tag-ons en een radiocommercial maakten. Dit is ons RTL Weer billboard, waarvan de bovenstaande foto een behind the scenes kijkje was:

[jwplayer config=”vpplayerpost169” height=”308″ width=”546″ autostart=”false” file=”http://veldkampprodukties.nl/wp-content/uploads/video/commercials/Roompot_Bill_Board_15sec.mp4″]

Ook maakten wij in de maand mei een televisiecommercial voor Omroep Brabant Radio! Klinkt dat verwarrend? Het valt mee: in beeld zien we drie situaties waarin Brabanders opstaan met Omroep Brabant Radio aan. Voor de commercial filmden we onder andere in Breda, Valkenswaard, Eindhoven, Gilze en ’s-Hertogenbosch. Herkent u de onderstaande locatie? Hint: het is vlak naast een NS station!

OB behind the scenes, den bosch

Om het ochtendgevoel in de commercial optimaal in beeld te brengen, brachten wij ook de zonsopgang in beeld op drie verschillende plaatsen. Dat betekende vroeg opstaan voor onze crew: cameraman Rick Smits maakte de onderstaande foto om 6 uur ’s ochtend bovenop een kerktoren in Soerendonk!

Omroep brabant zonsopgang1

Zo kom je nog eens ergens. Ook junior producer Julie-Renée kwam op nieuw terrein toen ze de film Now You See Me als persvoorstelling bezocht op het kantoor van filmdistributeur Entertainment One in Hilversum. Haar recensie zal in de juni editie van Innit Magazine te lezen zijn. En wat blonk daar aan de muur bij E-One? De Gouden Film van De Bende van Oss! In 2011 maakte Veldkamp Produkties een behind the scenes tv-serie voor deze speelfilm. Alle 8 afleveringen van de serie zijn ook terug te vinden op de Extra’s DVD.

20130521_151004

Naast Gouden Film plakkaten aan de muur zijn er vele andere leuke manieren om je producties terug te zien. Zo kwam in de maand mei de brochure van het Parktheater in Eindhoven uit, waarbij via een augmented reality app onze videoportretten zichtbaar werden. Dit is de uitleg in de brochure:

Parktheater brochure

Dit multimediale project zijn we op dit moment aan het voortzetten: er volgen nog veel meer video’s. In samenwerking met studenten van SintLucas zal Veldkamp Produkties de draaidagen en montage produceren.

Ook zijn wij onze producties voor de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) een doorstart aan het geven. In verband met het slechte weer begin dit jaar plannen we volgende maand nieuwe opnamen in rond de TU/e campus in Eindhoven. De reeds opgeleverde modulefilm is al wél helemaal goed! Op YouTube werd de film binnen een maand al meer dan 4.000 keer bekeken. Bent u ook benieuwd? Dit is ‘m:

[jwplayer config=”vpplayerpost169” height=”308″ width=”546″ autostart=”false” file=”https://veldkampprodukties.com/wp-content/uploads/video/opdrachtfilms/TUe_Module_Graduate_School.mp4″]

En naast de ontwikkeling van een film over de visie van de TU/e, bracht mei ons ook een maand vol zelfreflectie. Het kernteam van Veldkamp Produkties had namelijk een teamtrainingsdag waarbij Thalita Smit (Smit & Cornelder) iedereen aan het werk zette. Het was een leerzame en interessante dag waarbij we het vergadercentrum verlieten met een roze bril op, letterlijk en figuurlijk!

teamtraining

Tot zover het foto-overzicht van onze afgelopen maand. Bent u nog niet uitgekeken? Kijk dan vooral op ons portfolio of op ons YouTube Channel voor onze mooiste producties. Daarnaast kunt u ons volgen op Twitter en Facebook voor dagelijkse updates. Zo zoeken wij regelmatig figuranten en soms zelfs locaties. Op dit moment zoeken wij een slaapkamer voor opnamen op de ochtend van 17 juni, Reageer via FilmCastings op onze oproep. Hopelijk tot ziens in de maand juni!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.