In Behind the scenes, VP Nieuws

Heel Nederland was blij toen grootse zwemmers als Pieter van den Hoogeband en Ranomi Kromowidjojo goud wonnen op de Olympische Spelen. Maar hoe knap ik de prestaties ook vond, echt een goed beeld over de wereld van de topsporters had ik niet. Hoe hard hebben ze er voor moeten trainen? Wat hebben ze ervoor opgeofferd? Wat houdt het in om een topsporter te zijn?

foto's opnames 1

Toen we een maand geleden bij Veldkamp Produkties een mail ontvingen van Bram Dekker, gingen er niet gelijk alarmbellen ringen. Bram is een zwemmer bij PSV en wil graag een indrukwekkende trailer van zijn zwemsport en zijn prestaties. Net als gevestigde namen als Ian Thorpe en Michael Phelps, maar dan zonder budget. Bij verdere research blijkt dat Bram een groot talent is, meerdere keren Nederlands kampioen en met de ambitie zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. Bingo! Nu kon ik er eindelijk achter komen wat het precies inhoudt om een topsporter te zijn.

foto's opnames 6

Wij van Veldkamp Produkties vonden het een mooie uitdaging en besloten de vraag van Bram als sponsorproject op te pakken. En mede dankzij de fantastische bijdrage van SoMMedia om een RED Scarlet camera beschikbaar te stellen, en Egripment om ons een super lichtpakket kosteloos te verhuren, waren wij in staat om de video op filmische wijze naar een hoger plan te trekken. En zeker het werken met deze top apparatuur maakte het voor onze crew ook een extra uitdaging!

foto's opnames 4

Door de medewerking van het Pieter van den Hoogeband zwemstadion en sportcentrum Coach, filmden we in tweeënhalve draaidag alles wat we nodig hadden. Sferische trainingsbeelden, onderwateropnamen, stilistische slomo’s en een interview met Bram. Het was flink aanpoten op de warmste dagen van het jaar, maar door de toewijding van onze crew mag het resultaat mag er zijn. De opnamen verliepen uitstekend en sommige experimenten pakten verrassend goed uit. En daarvoor doen we dergelijke projecten. Om onszelf uit te dagen en te ontwikkelen.

oefenbad

Op dit moment zitten we midden in de montage van de video. Het verhaal en de sfeer staan, maar er moet nog veel gebeuren. Zo voegen we nog animatie toe, ontwikkelen we een eigen soundscape en gaat het geheel door de kleurnabewerking. Bram is zeer benieuwd naar het eindresultaat. U ook? Houd dan onze website en tweets in de gaten! Volgende maand zal daar de film te zien zijn!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • Jolanda Dekker
  Beantwoorden

  Lieve mensen,

  Vol trots lees ik over onze Bram. Onze zoon die zijn hele jonge leven in het teken laat staan van zijn passie. ‘Zwemmen” Alles zet hij ervoor opzij en wij als gezin met nog meer topsporters proberen hem daar waar mogelijk te steunen. Wij willen jullie dan ook van harte bedanken dat jullie deze uitdaging zijn aangegaan.
  Ook wij zijn heel benieuwd naar het eindresultaat. maar als we andere producties van jullie bekijken kan dat alleen maar super zijn.

  Heel veel succes met jullie geweldige bedrijf en nogmaals heel veel dank,

  Rene en Jolanda Dekker (Trotse ouders van Bram)

  • Veldkamp Produkties
   Beantwoorden

   Hartelijk dank voor jullie reactie en de complimenten, René en Jolanda! We maken de productie met veel plezier. Dus heel graag gedaan!

   Namens heel Veldkamp Produkties,
   Julie-Renée Sonneveld

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.