In VP Nieuws

Veldkamp Produkties maakte de afgelopen jaren diverse museumfilms. In de Philips en PSV musea is onze jubileumfilm te zien, voor het Archeon maakten wij een historische moodfilm en in het Vincentre (Van Gogh Village) Nuenen draait o.a. onze korte film Donker Dat Toch Kleur Is. Op dit moment werken wij aan een nieuwe film voor het Vincentre: een interview met nazaten van Vincent van Gogh.

Aardappeleters

De opnamen werden door onze crew gemaakt in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Van Gogh’s achterneef en diens dochter vertelden ons onder andere dat het wereldberoemde schilderij De Aardappeleters vroeger bij hen in de woonkamer hing en dat er daarom niet in huis mocht worden gevoetbald. Ook hadden ze een ‘schilderijenkamer’ waarin diverse meesterwerken stonden opgeslagen.

Van Gogh schilderijen

Wat betekent het voor hen om “familie van” te zijn en hebben ze nog steeds Van Gogh’s schilderijen boven de eettafel hangen? Dat is vanaf begin december te zien in de nieuwe tentoonstelling van het Vincentre, waar onze film een deel van uitmaakt!

Aanbevolen Artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken