In Behind the scenes

Vorig jaar september was Jeroen Diks nét aan de slag gegaan bij Veldkamp Produkties en hij viel gelijk met zijn neus in de boter. Na pas 2 weken op ons kantoor mocht hij al met onze samenwerkingspartner YachtsXL voor een klus naar de Cannes Boat Show voor dagelijkse aftermovies van het event! Inmiddels heeft Jeroen er al een paar achter de rug, waaronder vorige week, samen met onze cameraman Rick Smits: de Dubai International Boat Show 2014. In deze blog leest u het verslag van Jeroen Diks als video-editor op de show!

On board Nirvana YachtsXL(Foto: Michael Denker)

“Op 3 maart vertrok ik richting Dubai voorhet monteren van dagelijkse aftermovies op de 22ste internationale Dubai Boatshow. In het Midden-Oosten is de vibe weer totaal anders dan in Cannes, met indrukwekkende skylines, dure toys en natuurlijk wel weer fantastische boten. Zo’n tripje klinkt hartstikke leuk en dat is het ook, maar het betekent ook keihard werken.”

Dubai International Boat Show 2014 Veldkamp Produkties
’s Middags begint de boatshow in Dubai om 15 uur. Als cameraman vlieg je over de show om interviews af te nemen, interieurshots in superyachten te filmen en veel, heel veel sfeerbeelden te draaien. “Al gaat dat in zo’n prachtige omgeving bijna vanzelf.”

Dubai Boat Show vanuit helikopter

Rond 19 uur is er voor mij als editor genoeg materiaal gedraaid om aan de slag te gaan. Ik heb dan al de vormgeving voorbereid in de vorm van een intro, titelbalken en muziek voor in de film. Rond 22.00 zit de draaidag erop. Het laatste materiaal wordt uitgewisseld en de crew heeft een gezamenlijk diner. Super gezellig, plus een goed moment om de dag door te nemen.”

Dubai International Boat Show hotel dinner

Daarna is het tijd voor mij om aan de slag te gaan om de film af te ronden. De dagelijkse aftermovie moet de volgende dag online staan en dat betekent nachtwerk. “Tijdens de afgelopen show heb ik de edit gedaan en ben ik  niet vóór 5 uur ’s ochtends klaar geweest. Het doorlopen van al het materiaal, zoekend naar de mooiste shots, het doornemen van de interviews om de beste quotes te selecteren…… Daar gaat veel tijd in zitten. Vervolgens moet alles afgewerkt worden tot een prachtige film.”

Helicopter Dubai Boat Show(Foto: Michael Denker)

“Audio moet afgemixt worden, titelbalken moeten worden opgemaakt, kleurcorrectie moet worden doorgevoerd en vervolgens moet de film worden uitgeschreven en online worden gezet. Je gaat rond 5.30 naar bed en staat om 10.00 weer op om te ontbijten, muziek te selecteren voor de volgende film of om bijvoorbeeld een timelapse te draaien.”

Schermafbeelding 2014-03-06 om 13.58.30

Het is dus hard werken, maar wel in een fantastische omgeving en in een top hotel! Dat maakt al veel goed. “Maar het is dus niet de hele middag aan het zwembad liggen (al is dat soms wel te combineren met het maken van een timelapse…) en ’s avonds even 2 uurtjes achter een laptop zitten. Ook is het voor mij heel inspirerend om in zo’n omgeving te werken en dat pusht je om nóg meer je best te doen om tot een goed eindproduct te komen!”

Dubai International Boat Show 2014

Benieuwd naar de uiteindelijke video’s? De video’s van dag 1, dag 2, dag 3  en dag 5 zijn via de YachtsXL Facebookpagina te bekijken. De video van dag 4 staat ook bij ons zelf in het portfolio:

[jwplayer config=”vpplayerpost169” autostart=”false” height=”308″ width=”546″ file=”https://veldkampprodukties.com/wp-content/uploads/video/webvideo/DIBS_2014_Day%204.mp4″ ]

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.