In Tips, VP Nieuws

Dit jaar start Omroep Brabant TV opnieuw met het project ‘Brabantse Beauties’, waarin gevestigde en aankomende filmmakers een plan voor een documentaire kunnen indienen bij een jury. De winnende voorstellen krijgen een startbedrag van  €10.000 om de film daadwerkelijk in productie te laten gaan.  Jeroen Veldkamp, directeur van ons bedrijf en audiovisueel producent sinds 1995, is door Omroep Brabant gevraagd dit jaar deel te nemen in de jury.

Lang hoefde Jeroen daar niet over na te denken: ‘Ik ben altijd geïnteresseerd in enthousiaste film- en televisiemakers en hun ideeën en ben nieuwsgierig wat er bij hen zoal speelt aan onderwerpen en vertelvormen’. De volledige jury van de ‘Brabantse Beauties’ bestaat uit:

– Lout Donders, Omroep Brabant (voorzitter)
– Joost Seelen, Zuidenwind, producent, Breda
– Iduna van de Ven, BKKC, Tilburg
– Jeroen Veldkamp, producent, Eindhoven
– Theo Lexmond, tekstschrijver/tv-maker
– Bert Goessen, filmprogammeur Cinecitta Tilburg

Tijdens voorgaande rondes waren de thema’s ‘Liefde in Brabant’ en ‘Brabant Bloeit’. Dit jaar krijgen de makers meer ruimte met een algemener thema, namelijk de naam van de competitie: ‘Brabantse Beauties’. Hierin staan Brabantse verhalen en/of mensen centraal.

Maximaal 6 documentaire-pitches worden door de jury uitgekozen en krijgen vervolgens een startbedrag van maximaal €10.000 van Omroep Brabant. Studenten krijgen €5.000 als zetje in de rug. Het  resterende benodigde budget voor de producties wordt aangevraagd bij het Mediafonds.

Na oplevering worden de Brabantse Beauties uitgezonden op Omroep Brabant. Sinds januari 2014 zijn er reeds oude Beauties opgenomen in de programmering van de zender, onder de titel ‘BrabantDoc’. Een aantal documentaires van eerdere jaren zijn ook al vertoond op (inter)nationale filmfestivals.

Interesse om ook een documentaire plan in te dienen? Lees hier wat de voorwaarden en procedure precies zijn!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.