In Behind the scenes, Blog, Inspiratie, VP Nieuws

Jaarlijks wordt door een vakjury de communicatieprijs ‘De Bonk’ (voorheen CCB Award) uitgereikt aan de beste reclamecampagne uit Brabant. In 2010 wonnen we deze prijs met de campagne voor Bert Plantagie, vorig jaar waren we tweede met de centennial moodfilm ‘100 jaar Philips & PSV’ en de jaren daarvoor zijn vele campagnes van ons genomineerd, o.a. voor Roompot Vakanties, Mano Machiato en Olympus Camera’s.

Dit jaar waren er in totaal 17 inzendingen waaronder 2 campagnes van Veldkamp Produkties: Eduard Trailers en ‘Success Starts With Dedication‘ voor Bram Dekker. En tot onze grote vreugde werden afgelopen woensdag beide campagnes door de vakjury geselecteerd als 2 van de 7 beste campagnes. Uit het juryrapport:

“De jury is onder de indruk van de constante kwaliteit, jaar na jaar. Complimenten! Eduard Trailers vonden wij erg mooi. Bijna een spannende film. Werk van de gebruiker centraal in plaats van de aanhanger is een goede vondst. Strakke executie. Nog meer onder de indruk waren we van Succes Starts With Dedication. Een erg mooie film met een concreet resultaat.”

De Bonk 2014 CCB Meet The Jury zaal

Foto: NevenFotografie.

De jury bestaat uit voorzitter Pieter Hemels (directeur van communicatiebureau Hemels van der Hart en social media bureau Webrep Associates), Dr. Huub Evers (lector interculturaliteit en journalistieke kwaliteit en hoofddocent media-ethiek van Fontys Hogeschool Journalistiek), Jeannine van den Boer (docent bij Sint Lucas en eigenaar lezi marketing- en communicatie adviesbureau), René Westbroek (Manager Marketing, Communicatie & Klantrelaties bij Máxima Medisch Centrum), Baukje ter Huurne (Manager Communicatie bij Coöperatie VGZ) en Lars van Aart (Student St Lucas).

Afgelopen woensdag mochten we beide campagnes niet alleen pitchen op camera voor de publieksprijs, maar door de selectie van de vakjury óók voor een volle zaal marketingspecialisten en de vakjury zelf. Regisseur Edwin kroop voor zijn pitch in de rol van klusser en gaf zo vanuit de doelgroep een grappig én slim betoog over de campagne.

Edwin Huijben stip pitch
Foto: NevenFotografie.

​Jeroen Veldkamp had Bram Dekker gevraagd om mee te pitchen. Hij was immers de aanstichter van de campagne, waarmee, bij de premièrevertoning in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion, direct het doel werd bereikt: hoofdsponsoring tot 2016 van Bram Dekker door MTH Accountants. In een strak getimed 2-gesprek gaf Bram aan wat de campagne hem gebracht had en wat het mogelijk zelfs voor Nederland gaat opbrengen: een medaille op de Olympische Spelen 2016. “Leuk, zo’n medaille, maar help mij eerst maar eens De Bonk te winnen…”

Bram Dekker, Jeroen Veldkamp pitch

Foto: NevenFotografie.

Ondanks de lachers van het publiek én de jury op de hand voor beide pitches, werden we uiteindelijk niet verkozen tot de laatste 3 genomineerden. Begrijpelijk als je die totaalcampagnes ziet voor Oxfam Novib en het gedachtegoed van saamhorigheid, integratie en tolerantie, ongeacht geaardheid voor Stichting Roze Maandag én de saamhorigheid, integratie en tolerantie voor stille armoede.

Wij zijn dankbaar voor plaats 4 en 5 en wensen de genomineerden érg veel succes voor de vakjury prijs. We maken echter nog steeds kans op de publieksprijs! Aanstaande maandag komen onze pitchvideo’s online te staan op de website van communicatieprijs De Bonk. Hier ​kan iedereen stemmen op hun favoriete campagne – dus ook op Success Starts With Dedication en onze films voor Eduard Trailers. De winnaar wordt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst​ van Communicatieclub Bourgondië​ ​op 6 januari bekend gemaakt, waar het publiek óók nog een belangrijke stem heeft​. Stemt u binnenkort ook mee?
Meer foto’s van de avond zijn hier te bekijken.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.