In 5 vragen aan, Blog

5 vragen aan… de Minister-President van Oeteldonk.

Vanaf  vrijdagmiddag is het weer carnaval in Brabant! Wij waren er al vroeg bij voor de officiële start van carnaval: 11 november j.l.. De elfde van de elfde! Toen vond in Den Bosch (of, tijdens carnaval, Oeteldonk) ’t Bosch Mysterie plaats: een bijzondere theaterproductie vol spel, zang, dans en muziek. Wij maakten de trailer (zie onder) en drie video’s die binnen deze productie werden vertoond!

Onze opdrachtgever voor deze opdracht was Sander van de Gevel, creatief directeur van communicatiebureau Verwegen • Van de Gevel • Suijdendorp. Tijdens carnaval staat hij echter bekend als Zijne Excellentie Minister-President Sander van de Gevel van de Oeteldonkse Club van 1882. We laten hem daarom in deze periode rondom carnaval graag aan het woord over ons project voor ’t Bosch Mysterie.

Sander van de Gevel Oeteldonkse CLub

Waarom werd Veldkamp Produkties gekozen als maker van het project?

Jeroen Veldkamp en ik werken al heel lang samen. Vanaf het allereerste begin zou ik haast zeggen. We hebben heel veel verschillende projecten met elkaar gedaan. Ik ken de kwaliteit van Veldkamp Produkties. Toen ik voor de jubileumviering van Oeteldonk, zoals de stad Den Bosch met carnaval heet, een grote theaterproductie moest ontwikkelen waarin AV een hele belangrijke rol moest gaan spelen dacht ik meteen aan Jeroen als adviseur. Hij is goed op de hoogte van alle mogelijkheden en heeft een creatieve geest.

Hoe zijn de producties ingezet?

We zijn begonnen met het maken van een trailer. Deze trailer hebben we gebruikt om met verschillende stakeholders onze droom te kunnen delen. Zo hebben we de Provincie, de Gemeente ’s-Hertogenbosch, sponsors en ruim 800 vrijwilligers kunnen meenemen in onze droom. Ook is die trailer door lokale TV stations overgenomen en heeft dit tot heel veel enthousiaste reacties geleid.

Oeteldonkse Club - vertoning trailer
Foto: Bosch500

Daarnaast zijn er ook filmbeelden gebruikt in de grote productie ’t Bosch Mysterie. Een multimediaal spektakelstuk in een grote tent op de Markt in ’s-Hertogenbosch.

Wat was het effect​ van de videoproducties?

De trailer heeft zijn waarde meer dan bewezen. Het gaf heel veel positieve energie en maakte de droom voor veel mensen concreet. Dat gaf vertrouwen en inspiratie om mee te werken deze droom te realiseren. De filmbeelden voor het multimediaal spektakelstuk waren mede door de projectie in de nok van de tent en op de gebouwen rondom de tent indrukwekkend. De doorgaans traditionele jubileumviering van Oeteldonk kreeg hierdoor een echt eigentijds karakter.

Oeteldonkse Club - locatie en schermen
Foto: Gerard van Kessel

Wat waren de reacties op de producties?​

Mensen waren onder de indruk!

Hoe heeft u de samenwerking met Veldkamp Produkties ervaren?

De samenwerking met Veldkamp Produkties is, natuurlijk, weer heel goed bevallen. Het is fijn als een van je partners jouw ideeën naar een nog hoger niveau kan tillen. Dat heeft meerwaarde, ondanks dat het budget beperkt was. Samen investeren loont dan des te meer. Ik dank iedereen van Veldkamp Produkties voor hun inzet en enthousiasme!

En wij bedanken jou, Excellentie, voor een leuke en succesvolle opdracht en wensen je heel veel plezier met carnaval 2015!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.