In Blog, Tips

Ons videoproductiebedrijf bestaat dit jaar 20 jaar. Een behoorlijke periode, waarin we met honderden, misschien wel duizenden klanten hebben samengewerkt. Al onze producties worden op maat gemaakt en worden opgeleverd aan tevreden opdrachtgevers. Maar de basis van een goede opdrachtfilm, ligt bij de briefing van de opdrachtgever!

Hoe beter een briefing is, hoe specifieker wij een concept en/of offerte kunnen maken voor uw toekomstige film. Natuurlijk is het voor veel organisaties geen dagelijkse kost om een briefing in elkaar te zetten. Sommige organisaties hebben geen afdeling Communicatie of moeten hun eerste film of webvideo nog laten maken. Andere bedrijven hebben het heel druk en laten accountmanagers met (te) weinig informatie rondbellen. In deze blog vindt u een checklist: wat is relevante en zeer waardevolle informatie voor het opvragen van een offerte?

Als u deze punten als houvast gebruikt, kan er een specifiek een op maat gemaakt voorstel aan u worden teruggestuurd:

Het doel van de film

Wat moet uw video uiteindelijk bereiken? Meer traffic naar uw website of winkel? Het wekken van interesse voor uw product op een beursvloer? Of alleen enthousiasme en interesse opwekken?

Hoe duidelijker wij weten wat een film moet veroorzaken, hoe beter wij mee kunnen denken in de conceptfase. Want misschien heeft u wel geen commercial nodig – misschien is een webvideo met klant testimonial wel veel doeltreffender.

mick

De doelgroep van de film

Wie bekijkt de film? Zijn dit hoogopgeleide communicatieprofessionals met veel voorkennis, of moet de film door zoveel mogelijk mensen begrepen kunnen worden? Zijn het hoofdzakelijk mannen? Vrouwen? In welke leeftijdsgroep en wat is het gemiddelde opleidingsniveau?

Een doelgroep is bepalend voor de tone-of-voice in de film en mogelijk ook voor de vorm van de film. Een animatie kan veel toegankelijker werken dan een interview op camera.

SwissHeader02

De inzet van de film

Wordt de film openbaar vertoond op een beurs, waardoor het niet mogelijk is om gebruik te maken van muziek of een voice-over? Of laat u de film alleen zien aan nieuwe klanten via een laptop, of via een link naar YouTube?

Alles is mogelijk, van tv-commercial of documentaire tot webvideo of aftermovie. Wij denken graag met u mee en kennen van elke filmvorm de voor-, nadelen en mogelijkheden.

Beachvolleybal

De deadline van de film

Gemiddeld rekenen wij een doorlooptijd van 6 tot 8 weken voor een corporate film of commercial, maar aangezien elke productie op maat wordt gemaakt, kan dit ook verschillen.

Als u bijvoorbeeld 3 weken of minder heeft om tot het eindresultaat te komen, willen wij u geen voorstel voorleggen dat 8 weken tijd nodig heeft. Ook kunnen wij op basis van uw deadline alvast tijd blokken in onze agenda’s!

Philips.PSV..100.jaar.still.4

Wensen omtrent de inhoud en vorm van de film

Als er zeker een bepaald element aan bod moet komen, zoals bijvoorbeeld een geanimeerde uitleg van een product of wereldkaart, octocopterbeelden opgenomen vanuit de lucht of een toelichting door een directeur of bestuurder, dan is het zeer relevant dit vooraf alvast te melden. Wij denken graag met u mee en kunnen advies geven over de beste mogelijkheden.

Dubai timelapse

USP’s (Unique Selling Points) van uw product, dienst of organisatie.

Wil u een corporate film over uw bedrijf, of een productvideo om uw nieuwste product toe te lichten? We vinden het fijn om ons voorafgaand aan onze concept/offertefase in te lezen. Wat maakt de organisatie, product of dienst speciaal? Wat heeft u dat de concurrent niet heeft? Is het toegankelijke informatie of juist moeilijk in beeld te brengen?

Maserati Ghibli detail close-up

Eventuele voorbeeldvideo’s

Mogelijk heeft uw organisatie al eens een video laten maken die de spijker op zijn kop sloeg omtrent inhoud, vorm of stijl. Het is voor ons heel goed om deze video al even door te kijken. Zo weten we wat uw verwachtingen en wensen zijn. Ook kunnen we u informeren en adviseren op basis van een voorbeeldvideo. Graag weten we wat u aanspreekt. Een NIKE commercial met een budget van meer dan een miljoen is moeilijk na te maken voor tienduizend euro, maar het concept kunnen we wellicht doorvertalen of inspireert het ons voor ideeën!

Untitled-1

Uw budgetindicatie

Wanneer wij weten wat uw denkrichting is voor de prijs van de film, kunnen wij u ook op maat bedienen. Dan bedenken wij niet ‘de wereld’ als de mogelijkheden beperkt zijn, of denken wij niet te klein, wanneer er meer mogelijk blijkt. Verspilde energie. Al onze producties zijn financieel ook op maat én marktconform. We bestaan niet voor niets al twintig jaar en werken al jaren achtereen als preferred supplier voor vele bedrijven en (semi)overheidsinstellingen.

efteling

Wij maken al onze films op maat (voor een specifieke klant, doel, doelgroep, inzet, etc.) en hebben geen standaard prijzen die wij telefonisch kunnen doorgeven. Maar op basis van uw uitgewerkte briefing, op basis van deze blog, kunnen wij al wel referentievideo’s laten zien met een bijbehorend prijskaartje! Hopelijk hebben wij u hiermee goed op weg geholpen en scheelt deze blog u in de toekomst veel tijd – en dus geld.

Het aanvragen van een offerte is bij ons altijd vrijblijvend. Bel of mail ons als u een productie wil laten maken! We staan u heel graag te woord.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts
Comments

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.