In Blog, Inspiratie, Tips, VP Nieuws

Veldkamp Produkties bestaat dit jaar 20 jaar! We besteden hier o.a. aandacht aan door elke maand één van onze medewerkers te laten terugblikken op hun Best Of momenten bij Veldkamp Produkties. Deze maand vertelt Marianne de Proost (die sinds maart al 10 jaar bij ons in dienst is!) over haar favoriete herinneringen en alle veranderingen die ze door de jaren heen heeft mogen meemaken.

391620_394849380568600_1967566296_n

Hoe ben je bij Veldkamp Produkties terecht gekomen?

Via een advertentie in de krant (zie foto onder). Ik was, na 15 jaar met veel liefde en plezier gewerkt te hebben als office manager bij een headhunter, net weer op zoek naar een nieuwe baan. Mijn oog viel op deze advertentie en ik had direct het gevoel: dit is mijn nieuwe baan! Uit de 170 reacties ben ik uiteindelijk gekozen. Dat is nu tien jaar geleden.

Office Manager vacature

Wat is er zoal veranderd op kantoor sinds je in dienst trad?

Toen ik bij Veldkamp Produkties kwam werken had ik inmiddels ruime ervaring met een aantal softwarepaketten. Bij VP moest ik weer terug naar Grote Beer (DOS versie) om de projectadministratie in te voeren. Ook werden facturen en urenregistratie weer handarbeid. Na verloop van tijd gingen we van Grote Beer naar Business Base en Multivers, en sinds 2014 naar New Base, Twinfield en Google! Ook heb ik verschillende bedrijfsauto’s meegemaakt, het wegvallen van de telefooncentrale en de fax, talloze collega’s en stagiaires… En het bedrijvenpand waar we gevestigd waren.

over-ons-veldkamp

Toen ik begon waren we maar met z’n vieren, op het Science Park in Son, inmiddels zijn we met 13 personen op Strijp-S in Eindhoven. De grootste verandering die ik wilde doorvoeren was de wens om van 2 verdiepingen naar één gezamenlijke werkvloer te gaan. En die wens is uitgekomen in SX! We blijven in beweging. En ook letterlijk: met een aantal collega’s sporten wij tegenwoordig ook gezamenlijk in de SX Sportsclub. Dat is ook een grote, leuke verandering!

10801934_746702685424457_4476836299281573978_n

Als office manager ben je een belangrijk onderdeel van de crew, al zijn de werkzaamheden misschien iets minder zichtbaar voor de buitenwereld. Kan je vertellen hoe een typische werkdag er voor jou uitziet?

Ik zorg op de achtergrond voor een heel groot gedeelte van de totale bedrijfsvoering, personeelszaken, agendabeheer, gastvrouw, facilitaire zaken, financiële zaken, projectadministratie, netwerkactiviteiten, ondersteuning en ik zorg er graag voor dat mijn collega’s en onze gasten een welkom, professioneel en vertrouwd gevoel krijgen binnen Veldkamp Produkties. Elke dag ziet er weer anders uit en het is essentieel om flexibel te zijn. Elke dag komen er nog zaken tussendoor!

Marianne gastvrouw
(Foto: Pics United)

Aan welk project denk je terug met de fijnste herinneringen?

Het project Peerke Donders. Dat heeft veel indruk op me gemaakt. Het had een lange looptijd, was productioneel een enorme klus voor mijn collega’s en financieel een absolute uitdaging voor mij. En het had een heuse première in een prachtig authentiek filmtheater in Tilburg waarbij de media, gasten en relaties aanwezig waren en ik als gastvrouw mocht optreden. Ik kijk hier met heel veel plezier op terug.

Wat is je favoriete Veldkamp Produkties moment?

SX! Bloed, zweet en tranen, een dubbele verhuizing, het inrichten van ons nieuwe kantoor vanuit een kale ruimte met een waanzinnig resultaat! Trots!

Marianne leeg SX

Naast SX kijk ik ook op onze zeiltocht met een glimlach terug. Prachtige dag.

Marianne - Veldkamp Produkties sail experience

Wat is in jouw ogen de allerbeste videoproductie, gemaakt door Veldkamp Produkties in de afgelopen 20 jaar?

Er zijn er zoveel! De allerbeste zijn voor mij Het PSV Effect, Peerke Donders, de documentaire en tv-serie voor De Efteling, de documentaire End Polio Now… Elke productie brengt weer herinneringen naar boven. Maar om er één te moeten kiezen, dan gaat mijn stem toch uit naar de Kerstcommercial voor Jumbo.

Wat zou je nog graag een keer meemaken bij het bedrijf?

Eén van de wensen is recent uitgekomen: de oprichting van een heuse personeelsvereniging!

Daarnaast hoop ik dat ik en mijn collega’s nog lang kunnen genieten in een fijne werkomgeving en dat we er als team voor elkaar kunnen zijn én we prachtige, oogstrelende videoproducties mogen maken. Met veel kippenvel momenten!

Benieuwd naar de hoogtepunten van cameraman Rick, motion designer Hans of producer Elaine? Lees de blogs door op de namen te klikken!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.