In Blog, Inspiratie, Tips, VP Nieuws

Veldkamp Produkties bestaat dit jaar 20 jaar! We besteden hier o.a. aandacht aan door elke maand één van onze medewerkers te laten terugblikken op hun Best Of momenten bij het bedrijf. Eerder vertelden cameraman/editor Rick Smits en animator Hans Nellen over hun favoriete herinneringen, dit keer is de beurt aan producer Elaine Leijssen!

Veldkamp Produkties - Vacature Creatie

Hoe ben je bij Veldkamp Produkties terecht gekomen?

Ik studeerde Film- & Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht en bij mijn Master hoorde een praktijkstage. Dat was wel even iets anders dan met je neus in de boeken! Door te Googlen vond ik Veldkamp Produkties en de veelzijdigheid in producties sprak me erg aan. Vanaf januari 2012 liep ik hier stage op de productieafdeling en ben eigenlijk nooit meer weggegaan!

Elaine

Op welk project kijk je terug met de fijnste herinneringen?

Het zijn vooral de uitdagende projecten waar ik positief naar terugkijk. Eén van die projecten was voor Hapro International, waar wij 59 productfilms voor hebben gemaakt, ieder in 5 talen: 295 films in totaal! Hier hebben we 1,5 jaar aan gewerkt en het was een uitdaging om het overzicht te behouden tussen alle verschillende films, producten en talen. Het geeft een goed gevoel dat ik een belangrijke bijdrage hieraan heb kunnen leveren. Daarnaast weet ik nu alles van zonnebanken, fietsendragers en dakkoffers!

Wat is het lastigste dat jij als producer hebt moeten regelen?

Voor videopartner YachtsXL doen we veel buitenlandse klussen die vaak last-minute doorgaan. Een tijdje geleden had ik hierdoor maar een paar dagen de tijd om Chinese visa te regelen voor de hele crew. Zonder visum mag je China niet eens in. Dat was een race tegen de klok, met name als je nog nooit een visum hebt aangevraagd – vrij lastig! Ik had allerlei stempels en officiële documenten nodig. Uiteindelijk is het met spoed-koeriers goedgekomen, maar dat was toch wel spannend!

hainan rendezvous

Wat is de leukste reactie die je hebt teruggekregen op een productie?

Vorig jaar hebben we voor zwemmer Bram Dekker een film gemaakt. De première van de film vond plaats in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven en wij waren er als crew bij. Het gaf een goed gevoel om te zien hoe blij en ontroerd de familieleden van Bram waren na het zien van de film. De film heeft hem uiteindelijk ook een sponsor opgeleverd, dus dat is helemaal een goed teken!

bram dekker

Wat is in jouw ogen de allerbeste videoproductie die is gemaakt door Veldkamp Produkties in de afgelopen 20 jaar?

Ik vind de Bert Plantagie productie(s) heel mooi en ‘out of the box’. Super gedurfd van Veldkamp Produkties én Bert Plantagie om zo’n campagne te maken! Helaas werkte ik zelf toen nog niet bij Veldkamp Produkties, wat ik jammer vind; ik had hier graag aan meegewerkt!

Wat is je favoriete Veldkamp Produkties moment?

Een paar weken terug hadden we een draaidag voor TopVintage. Aanwezig waren 2 Duitse modellen, een hobbelpaard, een kat, 10 vogelhuisjes, 15 jurkjes, muffins, roze taartschalen, ananas tasjes, sieraden, een grammofoonspeler, 10 paar schoenen, lolly’s, bellenblaas, kersen, sorbets, bloemen en allerlei vintage props (telefoons/radio’s) die we hadden verzameld. Dat allemaal samen resulteerde in een hele drukke maar erg leuke en onvergetelijke draaidag!

Wat voor project zou je nog graag een keer produceren bij Veldkamp Produkties?​

Ik hoop dat ik bij Veldkamp Produkties ooit een documentaire(serie) kan produceren. Ik kijk zelf erg graag de documentaires van Michiel van Erp, waarbij ‘speciale’ mensen heel gewoon blijken te zijn, of juist andersom! Het lijkt me super als wij ook ooit een documentaire kunnen produceren waarbij we een kijkje nemen in het leven/de levensstijl van iemand anders.

Pretpark Nederland

Afbeelding: still uit Pretpark Nederland (regie: Michiel van Erp)

Benieuwd naar de antwoorden van andere medewerkers? Lees hier de ‘Best Of’ blog van Rick Smits!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.