In Blog, Techniek, VP Nieuws

​Op het InnoMarketing Congres op de High-Tech Campus in Eindhoven (november 2014) gaf onze creatief directeur Jeroen Veldkamp in zijn keynote een preview van de aanstaande, nieuwste, relatief eenvoudige en betaalbare innovatie op het gebied van webvideo: Interactieve Video 2.0.

Als innovatief videoproductiebedrijf bieden wij u deze mogelijkheid vanaf nu aan en is op onze website een pagina geheel gewijd aan dit doeltreffend fenomeen. Op die pagina leggen wij uit wat de mogelijkheden én voordelen zijn als u uw (bestaande of nieuw te produceren) video voorziet van een interactieve laag. Het interactief maken van uw video kan namelijk de conversie enorm verhogen en uw video nóg doeltreffender maken.

#02-Porsche VP

Wist u bijvoorbeeld dat onze geboden interactieve videotechniek hoofdstukken met klikbare buttons toevoeg​t​ aan uw ​(​bestaande​)​ film? Bij films met meerdere onderwerpen ​biedt​ ​dit ​veel toegevoegde waarde: de kijker kan direct heen en weer klikken naar het betreffende hoofdstuk wat hem of haar op dat moment interesseert.​ Denk bijvoorbeeld aan interactieve instructievideo’s of ‘how-to’ video’s, waarbij de kijker direct kan klikken op de uitleg van het onderdeel waar hij/zij op dat moment behoefte aan heeft.

In plaats van het afspelen van de lineaire productie vanaf het begin, of het heen- en weer moeten scrollen van de video, hopende op het uitkomen bij het juiste fragment, klik je nu met één druk op de knop direct naar het begin van het gekozen fragment. Handig als u bijvoorbeeld uw dakkoffer installeert, of uw fietsendrager. Of wat dacht u van producteigenschappen: de kijker kan direct klikken naar waar hij op dat moment over geïnformeerd wenst te worden. Ook kan ​in uw​ video verw​e​zen ​worden ​naar andere video’s binnen dezelfde campagne.

​Google Analytics brengt vervolgens, zeer gedetailleerd, het kijk- en klikgedrag voor u in kaart. Wie kijkt er? Hoe lang? Welke hoofdstukken worden het meest bekeken? In welke volgorde worden de hoofdstukken het meest bekeken? ​En hoe vaak en door wie wordt de video of het fragment via social media gedeeld? Deze gegevens zijn zeer waardevol voor uw marketing strategie.

L​ees ​alles​ over de ​Interactieve ​mogelijkheden én de koppeling met Google Analytics op onze pagina Interactieve Video.

Of interactieve video geschikt is voor uw productie, daar adviseren wij u graag in! Neem contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.