In Behind the scenes, Blog, overig

“En door”. Dat is mijn motto voor de komende zes maanden. Gelijk vanaf mijn eerste stagedag werd ik aan het werk gezet met serieuze opdrachten en taken. Als je liever lui dan moe bent kun je beter niet in deze branche gaan werken. Ik mocht op dag twee al mee op een draaidag! Het gaf een goed gevoel dat ik gelijk mee mocht op de draaidagen, een energieke start van mijn stage!

Van varen in de Biesbosch tot een weekend in een bungalow park in Duitsland. Dit klinkt voor sommige als een heerlijke vakantie maar voor mij betekenen deze drukke dagen een kans waarop ik veel kan leren. Ondanks dat ik cameravrouw wil worden, leer ik van deze dagen ook ontzettend veel van de producers en regisseur. Ik zie gelijk dat er op zo’n draaidag veel meer bij komt kijken dan het zoeken naar een mooi shot. Je moet echt inspelen op de figuranten. Hier heb ik mij vóór mijn stage bij Veldkamp Produkties behoorlijk op verkeken.

P1040897
Voor Roompot Vakanties hebben we een commercial opgenomen in Duitsland en ik mocht mee op de draaidag! Dat was echt heel tof! Dit was mijn eerste shoot met echte acteurs en op locatie, dat is toch heel wat anders dan een school project. Een hoogtepunt voor mij tijdens deze shoot was dat ik voor het eerst een DJI Ronin in mijn handen kreeg. Met mijn 1 meter 57 lengte en kippenkracht was dat toch een hele fitness work-out. Credits voor de camera mannen die daar op draaidagen toch wel aardig wat uurtjes mee in hun handen staan!

IMG_5095
Voor een andere shoot filmden we in de Biesbosch. Hier hebben we ontzettend geluk gehad met het weer. De zon scheen en een kalm briesje over het water maakte het heel aangenaam om met en boot door de Biesbosch te varen. Ik heb stiekem wel even op het dek van het bootje gelegen en al mijn vrienden foto’s gestuurd van deze “geluksdag” op stage. Ook op deze draaidag was ik erg onder de indruk van de inzet van het team. Om een bepaald shot te filmen klommen de regisseur en cameraman van boot naar boot om zo het perfecte shot te maken van de figuranten. Op een later moment gingen ze (met gevaar voor eigen leven) filmen tussen de ontzettend enge, boos kijkende ossen. Dit was zeker een van de vele verwonderlijke dagen uit het leven van een Veldkamp producties stagiair.

P1040888
Als cameravrouw in opleiding is het montageproces zeker zo belangrijk, want wat moet je met een hoop mooi geschoten beelden, als je ze niet kunt bewerken? Op kantoor krijg ik dus de kans om meer te leren over monteren. Ik begon met hier en daar wat kleine aanpassingen te maken in montages. Hiervoor kon ik om de 5 minuten naar Hans (mijn stagebegeleider bij Veldkamp Produkties) huppelen om te vragen om hulp. After effects bijvoorbeeld, een programma waar je speciale effecten in maakt, is echt een vak apart, verschrikkelijk lastig om te leren maar gelukkig is Hans onze meester hierin.
Het leuke is dat ik na mijn eerste maand al een stijgende lijn zie in mijn After effects kwaliteiten en dat is ook een van mijn doelen voor de komende maanden.

Ook een van mijn hoogte punten op zo’n kantoor dag is wanneer Annebel, Silva of Elaine, mijn kant op komt lopen met weer een leuke opdracht voor mij. De opdrachten worden ook steeds leuker en uitdagender, wat mij echt het gevoel geeft dat ik deel uit maak van het bedrijf en dat ik echt nuttig ben. Je bent meteen een collega en maakt echt deel uit van het bedrijf. Want niet alleen de kantoor ruimte zelf is heel open, maar ook de mentaliteit van iedere medewerker!

Na een lange werk week geniet ik van mijn weekend. Maar wanneer op maandagochtend mijn wekker afgaat, denk ik met een glimlach, “En door”!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.