In Behind the scenes, Blog, Fotoblog

In september, toen iedereen nog aan het nagenieten was van een zonnige zomer, hadden wij een draaidag in winterse sferen voor de najaarscommercial van TopVintage.

Deze draaidag vond plaats op een wel heel bijzondere locatie: Landgoed Veashartelt in Maastricht. Een sprookjesachtige omgeving met mooie klassieke elementen. Een perfecte locatie voor de opnamen van een stijlvolle commercial, met een knipoog naar het verleden.

vaesharteltSchermafbeelding 2015-11-10 om 15.18.01Op deze locatie hebben we gebruik gemaakt van verschillende zalen, waaronder een ‘spiegelzaal’ waarin onderstaand shot met Ava in de roze kanten jurk is opgenomen. Hoewel de ruimte in de commercial heel ‘leeg’ lijkt, zie je op de foto hieronder dat dit totaal niet het geval was. Het was een puzzel om alle apparatuur én crewleden zo te plaatsen dat deze het shot niet belemmerden. Bij een spiegelzaal éxtra moeilijk, want voor je het weet is je weerspiegeling in beeld!

_DSC5219
TopVintageStill 1.1Voor het betoverende shot hier links waarin model Tya door de glinsterende sterren loopt, was een stellage gemaakt van hout en kippengaas. Als je de foto van de set bekijkt, ziet dit er niet erg sexy of sensueel uit.
Tijdens de opnames kan de klant via een groot beeldscherm meekijken met de regisseur en zo zien zij dat van het zeer praktische maar niet zo mooie rek, niets meer te zien is!
_DSC5236Natuurlijk waren er op deze TopVintage draaidag ook allerlei ‘vintage’ props nodig, waaronder een typemachine. Het apparaat was ouder dan onze crewleden, dus het was even zoeken hoe het precies werkte. Overigens is het shot met de typemachine uiteindelijk niet teruggekomen in de commercial. ‘Kill your darlings’ is wat we dan zeggen!

_DSC5310Schermafbeelding 2015-11-10 om 15.18.45In de commercial zie je dit vrolijke herfstshot met model Vanessa, waarin de herfstblaadjes naar beneden dwarrelen. Leuk door de regisseur op papier gezet, maar waar vind je herfstblaadjes in september? Gelukkig zijn (bijna) overal wel creatieve oplossingen voor te bedenken. Oplossingen hoeven trouwens niet altijd heel ingewikkeld te zijn. Het ‘vallen’ van de blaadjes bootsen we hier na door de blaadjes aan beide kanten van de set omhoog te gooien. TopVintage dames Esther en Dominique zie je hier vol overgave de bladeren in de lucht gooien.

Aan het einde van zo’n draaidag moet je alles natuurlijk weer netjes achterlaten, dus moeten alle camera- en lichtapparatuur, kleding en props weer opgeruimd en ingeladen worden. Een verhuiswagen, de veldkampbus en een van onze bedrijfsauto’s zaten helemaal vol toen we weer vertrokken.

File_008 (1)Na zo’n drukke draaidag doken we ‘s avonds allemaal voldaan ons (TopVintage) bedje in.

TopVintage

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.