In Blog, Tips

Denk je erover een bedrijfsfilm te laten maken? Goed idee! Bedrijfsfilms scoren heel goed online. Ze vergroten de vindbaarheid van je website, trekken de aandacht en spreken de doelgroep veel meer aan dan teksten. Daarnaast (en dat vinden wij stiekem het leukst) kun je met video een gevoel overbrengen! Vertel niet waar je goed in bent, overtuig de kijkers door het hen met hun eigen ogen te laten zien.

Een bedrijfsfilm laten maken, dat doe je vast niet elke dag. Wij wel! We helpen je daarom graag op weg door een aantal misverstanden uit de wereld te helpen die we vaker tegenkomen in ons dagelijks werk.

1. Je hoeft niet zelf het script te bedenken, dat doen wij voor je!

Wij worden wel eens gebeld door bedrijven die een bedrijfsfilm willen laten maken, maar aangeven dat het script “nog niet af” is. Gelukkig maar! Graag ontwikkelen wij een doeltreffend concept dat voor jouw bedrijf het gewenste resultaat op gaat leveren. Pas daarna schrijft onze regisseur het script. Uiteraard ken jij zelf je bedrijf het beste en daarom maken we hierbij natuurlijk heel graag gebruik van je kennis en ervaring! Zo komen we tot een bedrijfsvideo die aansluit bij jouw bedrijf en kernwaarden. Voor ons als “buitenstaanders” is het veel gemakkelijker om keuzes te maken en in de huid van de doelgroep te kruipen.

Wat kun je wel doen om je goed voor te bereiden wanneer je overweegt een bedrijfsfilm te laten maken? Het doel van je film en de doelgroep helder hebben. Dat nemen wij als startpunt. Meer info hierover vind je in de blog “Begin bij het begin: de briefing”.

2. Lengte bepaalt niet de prijs van een bedrijfsfilm

De kosten van een bedrijfsfilm hangen af van wat er allemaal komt kijken bij het laten maken van de bedrijfsvideo: wel/geen voice over; acteurs; gecomponeerde muziek; animatie. En ook met name de grootte van de crew en het aantal draaidagen zijn van belang. De lengte van de film is geen goede indicator voor de prijs. Een video met inhoudelijk interview is bijvoorbeeld vaak wat langer qua lengte, terwijl een interview goedkoper is om te filmen en eenvoudiger is om te monteren, dan bijvoorbeeld een commercial van 30 sec. waar we misschien wel 20 figuranten en een uitgebreide filmcrew voor nodig hebben. De kosten voor het laten maken van een bedrijfsfilm zijn dus van verschillende factoren afhankelijk.

Wél zullen we in het voortraject altijd de gewenste lengte van de bedrijfsvideo bespreken. De ideale lengte van een video is namelijk volledig afhankelijk van het doel van de video en de manier hoe deze ingezet gaat worden. We adviseren je hier graag in.

3. De video alleen op youtube zetten is niet genoeg, hij verspreidt zich niet vanzelf!

Wanneer je bedrijfsfilm af is, wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen (vooral binnen je doelgroep) hem te zien krijgen. Je video op Youtube zetten is dan niet genoeg. Bedenk al vooraf aan het productieproces van de film waar je doelgroep zit en hoe je kunt zorgen dat zij de video te zien krijgen. We helpen je hier graag bij! Soms is het pushen via Facebook of Instagram een goed idee, of adverteren op Linkedin. Er zijn vele mogelijkheden maar ook dit is maatwerk afhankelijk van je doelgroep, budget en het doel dat je wil bereiken.

Vergeet ook vooral niet je bedrijfsfilm goed vindbaar op je website te plaatsen, te verspreiden in een nieuwsbrief en te gebruiken tijdens events of sales presentaties.

Een bedrijfsfilm die indrukwekkend én doeltreffend is levert je het meeste op, zeker wanneer je je doelgroep ermee weet te bereiken. We steken graag onze handen uit de mouwen om dit voor jou voor elkaar te krijgen!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts
Showing 2 comments
  • Anne Geenen
    Beantwoorden

    Wat zijn jullie goed bezig! Professioneel, en met humor! Proficiat, Anne Geenen

  • Remco
    Beantwoorden

    Ik ga binnenkort een bedrijfsfilm laten maken en zal zeker ervoor zorgen dat ik deze misverstanden voorkomt. Op welke andere mediakanaal zou een bedrijfsfilm ook geplaatst kunnen worden? En zorgen jullie daar ook voor?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Opnames in de werkplaats van van Drunen schoenfabriekJeroen Veldkamp en Mark Hoevenaars met de gewonnen award