In Blog, Techniek
Kleurcorrectie

Motion designer Hans is een heerlijk rustige, ietwat introverte collega. Maar o wee als we een onderwerp aansnijden dat hem raakt, dan verschijnt hij zo – plop – op de voorgrond en praat hij honderduit. Soms… betrappen we hem dan op vaktermen die zelfs wij niet altijd begrijpen. Na zijn uitleg over B-roll vandaag de vraag: Hans, wat is color grading precies?

Color grading

‘Color grading is een fantastische manier om de kleur van video aan te passen aan de gewenste sfeer die je wilt neerzetten. Je gebruikt een ietwat gelige kleur voor een warm gevoel en een koelere kleur voor een spannende sfeer en angstig gevoel. Color grading is niets meer en niets minder dan het aanpassen of het verbeteren van de kleursterkte en -tonen. Hiermee geven we een vernieuwde of verbeterde kleurtoon aan het beeld, als een soort filter. Het proces is tijdrovend. Elk shot moet nauwkeurig aangepast worden en aansluiten op het shot ervoor zodat je geen lelijke verschuiving in kleur krijgt. De video krijgt een dermate hoogwaardige kwalitatieve uitstraling dat de term color grading een onmisbaar onderdeel is van mijn werk,’ aldus Hans.

Meer weten of color grading? Eerder vertelde Hans over kleurcorrecties in het post-productproces.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Still uit een infomercial voor Strijp-SEdwin in gesprek met Swiss Sense figuranten