In Blog

Een infomercial is een video waarin je product, dienst of organisatie gepresenteerd wordt. In vergelijking tot een commercial of promotievideo is een infomercial vaak een stuk langer omdat er dieper op het onderwerp in wordt gegaan. Een infomercial is er dus voornamelijk op gericht om kijkers te informeren en niet zozeer om bewustzijn te creëeren door middel van storytelling.

Informeren en overtuigen

Door middel van infomercials kun je een kijker en mogelijke klant informeren met een gedetailleerde toelichting over je product. Door de inzet van een infomercial kun je op een directe of indirecte manier een kijker overtuigen van jouw product. Dit bereik je bijvoorbeeld door op een informatieve wijze te laten zien wat de beweegredenen van productontwerpers zijn bij een ontwerp of hoe je productieproces verloopt, of waar je grondstoffen vandaan komen.

Infomercials kunnen je klanten ook bijstaan nadat ze je product hebben aangeschaft, bijvoorbeeld door te laten zien hoe ze iets moeten opbouwen of afstellen, of het doornemen van verschillende functies. Dit noemen we ook wel instructiefilms. Natuurlijk kunnen potentiële kopers aan de hand daarvan ook hun aankoopkeuze maken. Dit kan dan weer zorgen voor een positieve klantenbinding. Op deze manier zijn infomercials niet de grootste aandachtstrekkers voor je product, maar zijn ze wel heel belangrijk voor de informatievoorziening, overtuigingskracht, hulp bij selectie en nazorg bij aanschaf.

Mobility – S – Customer Journey

Selecteren, reviews en animatie

Zeker bij het selectieproces kan een infomercial video het verschil maken. Tegenwoordig wordt er volop gebruik gemaakt van review- en vergelijkingstools op het internet en door middel van een infomercial kan je klant niet alleen een bewuste keuze maken tussen de verschillende varianten van je eigen product, maar ook een goede vergelijking maken met andere producten. Een testimonial, waarbij gebruikers van je product aan het woord komen over hun ervaringen met je product, kan de geloofwaardigheid van je product extra kracht bij zetten. Er wordt namelijk veel waarde gehecht aan de mening van andere gebruikers. Lees meer over testimonials in deze blog.

Afhankelijk van het onderwerp van de infomercial kan het zijn dat er veel informatie wordt overgebracht. Hierbij is het belangrijk dat dit voor de klant begrijpelijk en behapbaar is, zodat de informatie duidelijk wordt overgebracht en de kijker geboeid blijft. Om hiervoor te zorgen worden er naast de life action beelden vaak gebruik gemaakt van toegevoegde animaties en infographics. Infographics kunnen gecompliceerde informatie vaak overzichtelijker samenvatten, en animaties maken het mogelijk om processen te versimpelen door alleen te tonen waar het echt om draait.

Een informatieve video over de Hapro Dakkoffer Traxer Instructiefilm

Bovenal mogen infomercials ook echt pakkend zijn, er mooi uit zien en gewoonweg leuk om naar te kijken zijn. Om dat te bereiken zit je bij Veldkamp Produkties goed. Neem contact met ons op als ook je jouw product nog beter aan klanten wilt tonen door middel van een infomercial.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

What is B-Roll: Tips for Shooting B-RollKleurcorrectie