In Blog

Een corporate video is een geweldige manier om de intrinsieke waarde van je organisatie over te brengen op je doelgroep. Met de inzet van een corporate video kun je geweldige resultaten bereiken. Nog interessanter wordt het, als de vraag naar een corporate video leidt tot een succesvolle marketingcampagne. Hoe we daar komen, vertel ik je graag.

Een corporate video bekijken

We worden regelmatig benaderd voor het maken van een corporate video, oftewel een moodfilm. Op deze aanvraag volgt altijd een persoonlijk gesprek om ‘het waarom’ – de achterliggende gedachte – voor deze video boven tafel te krijgen. Over het algemeen genomen wil een organisatie in een paar minuten vertellen wij hij is. Hierop kaatsen wij de bal terug met de vraag: ‘Als we jullie bedrijfsverhaal in een film pakken wordt dit een vertelling van zeg zes, zeven minuten. Hoe vaak kijk jij een commerciële film van meer dan twee minuten? Waarom zou een potentiele kijker dan die van jou bekijken?

Afpellen

Dit is het uitgesproken moment om samen te kijken wat de echte boodschap is die overgebracht dient te worden. Dit wordt gevolgd door een brainstorm hoe je deze boodschap van a tot z succesvol kunt overbrengen. De meeste mensen zitten niet bepaald te wachten – sorry! – op wat jij te vertellen hebt over je portfolio. Zij hebben een probleem en willen bevestigd worden dat zij bij jou aan het juiste adres te zijn. Wij zijn om die reden geen voorstander van lange video’s als het gaat om een informatieve, eenzijdige overdracht. Dan staat ons maar één ding te wachten: het afpellen van de boodschap, het verhaal. Deze laagjes vormen dan de basis voor een prachtige campagne.

Corporate video still productie Sioux

Videostrategie

We beginnen met het bepalen van de boodschap. Tevens bespreken we aan wie je je boodschap met welk doel wilt vertellen. We gaan aan de slag met het uitdenken hoe je je verhaal bij die beoogde doelgroep krijgt. Op die manier profileer je je bedrijf, maar dan uitgesmeerd over een campagne, bestaande uit verschillende video’s. Je biedt precies datgene aan waar de (potentiele) klant op dat moment naar vraagt. Oftewel, we spelen met doordachte video’s in op de verschillende fasen van de klantreis.

Verschillende fasen klantreis

We doorlopen de klantreis en zorgen voor de juiste content in ieder fase. In de awareness fase werken we aan een pakkende teaser die kort een gevoel geeft waar de organisatie voor staat. In de knowledge en consideration fase laat je door middel van video content zien wat het onderscheidend vermogen is en hoe de organisatie voorziet in een behoefte. Video testimonials zorgen voor de bewijslast wat de selection en buying fase positief beïnvloedt.

Customer lifecycle loop

Garantie

Met name de doelgroep en de boodschap zijn belangrijke speerpunten binnen deze strategie. Zo hebben we ons voor de moodfilm van Sint Lucas bewust niet gericht op scholieren, terwijl dat wel degelijk voor de hand ligt. We hebben gekozen ons te richten op de beïnvloeder van de student; de ouder/verzorger. Voordat dit tot stand komt hebben we wel goede gesprekken gevoerd. Onze missie is het maken indrukwekkende en doeltreffende video, daarvoor staan we garant. Dat lukt ons, doordat we vooraf zo ontzettend kritisch zijn. Een organisatie kan gewoonweg niet alles vertellen wat hij wil in een boodschap. Ieder onderdeel moet op een ander moment op een andere manier overgebracht worden. Dat is de kunst van het strepen én kiezen.

Eye-candy

Een mooi voorbeeld is Sioux. Hier zijn we gestart met de award-winning corporate awareness film. Hierin is een indrukwekkende sfeer neergezet om Sioux te profileren. Het is duidelijk wat de missie is en dat door middel van echte ‘eye candy’. We zijn nu bezig met een videoreeks waarin de belofte wordt gedaan – wat krijg je bij Sioux – en als volgt enkele projecten als bewijslast. Hierbij worden alle argumenten weggenomen die een potentiele klant in de weg staan.

Conclusie is dat video een wezenlijk onderdeel van je marketingstrategie dient te zijn als je jezelf als organisatie eigentijds wilt profileren. Of het nu één eenmalige moodfilm of een tiendelige serie betreft, video helpt je bij het positief beïnvloeden van je merkimago.

Brainstorm corporate video
Brainstorm corporate video

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Figuranten voor BrabantVier corporate videos waar Kate van Veldkamp Produkties trots op is