In Blog

Kate werkt graag aan corporate video’s en corporate moodfilms. Ze zegt hierover: ‘Het is voor iedere organisatie van belang dat je je verhaal inspirerend en doeltreffend vertelt. Video is daarvoor het perfecte medium. Een verhaal vertellen met bewegend beeld zegt meer dan 1000 woorden.’ Trots deelt Kate vier corporate video’s waaraan zij heeft meegewerkt én waarbij het doel behaald is. 

Prins Autogassystemen

Maak kennis met één van de meest recent opgeleverde corporate moodfilms van Veldkamp Produkties.

Kate: ‘Ons werd gevraagd de bestaande bedrijfsfilm kritisch te bekijken en te vervangen. Dit was een traditionele versie van een corporate bedrijfsvideo, voorzien van filmbeelden van het kantoor en de werkvloer, inclusief titels waarin belangrijke zaken van het bedrijf kort uitgelicht werden. Om in deze huidige tijd indruk te maken hebben we gekozen om het bedrijf positief te profileren door te werken met gave filmische sfeerbeelden van het product, testomgevingen en werknemers. Op die manier brengen we de toegevoegde waarde op een indrukwekkende manier over. Deze video, zo kan ik wel stellen, vertelt het verhaal van Prins met gevoel.’

TU/e

Kate: ‘Het bijzondere aan deze video is de techniek die is toegepast, genaamd double exposure. Ken je dat? Het is een samensmelting van twee beelden, waarbij beide beelden transparant lijken. We hebben deze techniek gebruikt om het probleem c.q. de uitdaging én de oplossing in één beeld te vangen. Zo vertoon je een complex thema op een niet al te letterlijke manier, maar vertel je het verhaal op een creatieve, inspirerende wijze. Ik ben van mening dat we het doel, dat de kijker na het bekijken van de video, onderdeel wil uitmaken van de TU/e, zeker hebben bereikt. Wat vind jij?’

Developers.nl

Deze bedrijfsfilm is een tijdje terug geproduceerd en is nog steeds van groot belang voor de klant. De moodfilm vertelt het verhaal van developers.nl; wat zij zijn en wat zij doen en vanuit welke overtuiging. Kate: ‘Als detacheerbureau voor softwareontwikkelaars zitten zij wellicht niet direct in de meest sexy branche. Developers zag het als een uitdaging om haar verhaal te vangen in een aantrekkelijke video. Bovendien wilde zij met deze bedrijfsfilm potentiële medewerkers enthousiasmeren en de ‘company pride’ verhogen.’

We zijn er samen in geslaagd om het verhaal op een pakkende manier te vertellen. In mijn perceptie is dit een goed voorbeeld van een corporate video die niet alleen de bedrijfssfeer weergeeft en de kijker uitleg geeft, maar ook een perfecte manier is om potentiële medewerkers aan je te binden. Zeg nou zelf, bij deze club wil je toch horen na het zien van de film?’

Sioux

Als laatste sluit Kate af met een prijswinnende film; de moodfilm van Sioux. ‘Deze video weerspiegelt de sfeer van deze organisatie die daarnaast ook medewerkers – veelal hoog opgeleide engineers – een trots gevoel geeft. Het laat zien dat Sioux een high tech ontwikkelaar is. Deze video springt eruit vanwege het high-end 3D geanimeerde toekomstbeeld en de beleving die de voice-over stem je meegeeft.’

Een duik in…

Wat ik zo gaaf vind aan het werken aan corporate bedrijfsvideo’s is dat je helemaal in de organisatie duikt. Samen met de opdrachtgevers zoek je naar het echte verhaal dat ze willen vertellen en de intrinsieke waarde van het bedrijf. Het is geweldig om samen te werken aan een verfilming hiervan. Beelden die het verhaal zo doeltreffend vertellen dat je kippenvel krijgt, dat is waar we het voor doen. Bovendien maakt de nauwe samenwerking tussen het team van de opdrachtgever en dat van ons het hoogst haalbare eindproduct mogelijk; een indrukwekkende en doeltreffende corporate video.’

Meer over corporate video’s

heeft Kate je interesse gewekt? Lees dan ook onze andere blogs over een corporate moodfilm:

Een corporate video; waarom zou ik die laten maken?

‘Ja, met die organisatie wil ik te maken hebben.’ De kijker dat laten denken, is wat je wil bereiken met de inzet van een bedrijfsfilm. Dat bereik je niet door een feitelijke vertelling van bedrijfsinformatie, wel met emotie. Jeroen vertelt over de kracht van een goede corporate video.

Eén corporate video in de hand maakt nog geen marketingcampagne

Een corporate video is een geweldige manier om de intrinsieke waarde van je organisatie over te brengen op je doelgroep. Met de inzet van een corporate video kun je geweldige resultaten bereiken. Nog interessanter wordt het, als de vraag naar een corporate video leidt tot een succesvolle marketingcampagne. Hoe we daar komen, vertel ik je graag.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Creating Opportunities corporate video SinTLUCASWinnaar BOV Award 2019 | i-team global