In Blog

‘Ja, met die organisatie wil ik te maken hebben.’ De kijker dat laten denken, is wat je wil bereiken met de inzet van een bedrijfsfilm. Dat bereik je niet door een feitelijke vertelling van bedrijfsinformatie, wel met emotie. Jeroen vertelt over de kracht van een goede corporate video.

‘Wij praten liever over een moodfilm dan over een corporate video.’

Wow-factor

Overtuigen en de juiste snaar raken; dat is wat wij bij iedere corporate video nastreven. Om die reden praten wij liever over een moodvideo in plaats van over een corporate video. In een moodvideo zet je de juiste sfeer neer die past bij het bedrijf en waarbij de wow-factor centraal staat.

Identificeren

Mensen hebben over het algemeen geen tijd en zin om in een video te luisteren naar een gedetailleerde salespitch. Zij gaan ervan uit dat jij dat wat je levert goed levert. Kijkers willen een bevestiging dat ze bij jou de oplossing voor hun probleem kunnen halen. Hiervoor is het zaak dat ze zich bij jou gehoord voelen en zich kunnen identificeren met jouw boodschap.

Still uit de corporate video Brabant Branding Be Brabander

‘Een krachtige corporate video zorgt voor de juiste sfeer, een gevoel, waar prospects en klanten zich mee willen identificeren om voor langere tijd een relatie aan te gaan.’

Corporate video als informatieverteller

Hoe beter je je in de corporate video richt op een vooraf gedefinieerde doelgroep en duidelijk is wat de kernboodschap is, des te beter kun jij je profileren. Waar we niet meer in geloven is een ‘zender’ verhaal over hoe goed je wel niet bent – de welbekende ‘wij van wc-eend tactiek’. Wel geloven we in het tonen waarom jij als organisatie doet wat je doet, wat je intrinsieke motivatie en je overtuiging is. Je wilt de juiste snaar raken, zodat de kijker zonder twijfels denkt: ‘Ja, daar wil ik mee te maken hebben.’

Een duidelijk verhaal

De inzet van een corporate video is wat mij betreft onmisbaar in de marketingstrategie van jouw bedrijf, maar dan weldoordacht. We richten ons erop om de aandacht van de kijker te trekken en deze vervolgens te overtuigen met een uniek verhaal. Meer hierover lees je in ons artikel over storytelling.

Onze ervaring leert dat een succesvolle corporate film minder informatief is – het gaat minder om je product of dienst -, maar meer om waar je als organisatie voor staat en je kernwaarden. In een corporate video is het belangrijk in te spelen op emotie in plaats van een zakelijke en feitelijke vertelling van informatie. Het gebruik van emotie verkleint de afstand tussen je doelgroep en jouw bedrijf. Hoe pak je dat aan?

Fondsenwerving TU/E corporate video

‘Juist die basale kern is de basis voor een echte goede corporate video.’

Op de stoel van de doelgroep

We zien dat organisaties waarmee wij werken moeite hebben om op de stoel van de kijker te gaan zitten. Jij weet alles over jouw product of dienst, de ins en outs, en kan daar tot in detail over vertellen. Jij bent immers de expert. Aan ons de taak ervoor te waken dat een corporate film geen geanimeerd salesleaflet wordt. Vaak belanden organisaties in een te vol script met diffuse reclameboodschappen.

Wij doen al 24 jaar niet anders dan op de stoel naast die van de doelgroep te kruipen en te achterhalen wat de echte behoefte is. Zodra we dit scherp in beeld hebben, combineren we dit met jouw boodschap en gaan we keuzes maken – wat vaak heel veel schrappen inhoudt. We gaan terug naar de kern. Juist die basale kern is de basis voor een echte goede corporate video.

Als je dat weet te bereiken dan is het doel van het maken van een corporate video geslaagd. En wat blijkt? In de meeste gevallen is een corporate video uiteindelijk een teaser voor meer videomateriaal, waardoor de aanvraag voor een moodfilm veelal leidt tot een video marketingcampagne. Hierover – een corporate video in de hand maakt nog geen campagne – in een volgend blog meer. En het mooie van alles? Dat er voor ieder budget en voor iedere organisatie een originele en doeltreffende corporate video te maken is.

Benieuwd naar eerdere corporate videoproducties?

Natuurlijk delen we onze eerdere corporate video’s, die wij ook wel kennen als bedrijfsfilms, graag met je. Neem eens een kijkje op onze portfoliopagina. Wat dacht je bijvoorbeeld van producties voor Sioux, de provincie Noord-Brabant of de technische universiteit Eindhoven TU/e? Meteen aan de slag gaan kan natuurlijk ook.

Brabant Branding Region still corporate video

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Foto van een Gouden ReigerBOV samenwerking