In Behind the scenes, Blog, Fotoblog, VP Nieuws

Voor welke klanten werkte de Veldkamp Crew in de maand april? Welke projecten werd er voorbereid, gedraaid, gemonteerd en opgeleverd? Elke maand stellen we een fotoblog op om hier antwoorden op te geven op onze favoriete manier – visueel! Dit is wat in onze agenda’s stond in april 2015.

De maand begon voor een deel van onze crew op een vliegveld net boven Parijs. Voor YachtsXL werd hier gedurende 1,5 dag gedraaid. Binnenkort kunnen we het resultaat aan ons portfolio toevoegen!


Ondertussen werd er op kantoor gewerkt aan een korte animatie in opdracht van Triple Double. In de animatie bundelen de Hartstichting, Opel en Feyenoord de krachten om de kijker van de film op de hoogte te brengen van hun reanimatie campagne. De animatiefilm werd vertoond op de AutoRAI.
Opel Feyenoord Hartstichting

Zelf hebben we de video ook kunnen bekijken op deze beurs! Creatief directeur Jeroen was namelijk aanwezig op de AutoRAI als gast van Francois Driessen (Driessen Autogroep). We hebben door de jaren heen veel films met en voor hen gerealiseerd.

Naast mooie auto’s zag onze crew ook veel prachtige yachts deze maand. Een deel van onze crew reisde voor YachtsXL af naar Singapore voor de Singapore Boat Show 2015. Op locatie werd gefilmd en ge-edit! Onderstaande still komt uit een hyperlapse die cameraman Lin Hou maakte. Het gebouw is het Marina Bay Sands  hotel waar onze crew verbleef!

Marina Sands Bay Singapore

Inmiddels is de crew weer terug in Nederland en worden de laatste montages afgemaakt. Eén van de montages die wij bij terugkomst mochten maken, was een Arabisch interview. Hiervoor hadden we een hele dag een Arabische tolk op kantoor die ons hielp bij de vertaling! Een bijzondere ervaring en buitengewoon effectief.

We werkten natuurlijk ook aan projecten voor onze klanten binnen Nederland. Zo maakten we een nieuwe film voor de RAV (Regionale Ambulance Voorziening) die intern wordt ingezet. De film werd erg positief ontvangen tijdens de offline presentatie en inmiddels is de film in gebruik genomen.

Ook leverden we een animatiefilm op voor Van Helden Relatiegeschenken in een Nederlandse én een Vlaamse versie. In de film staat een pen genaamd Held in de spotlight. Binnenkort beginnen we aan onze volgende animatiefilms met Held in de hoofdrol!

Zelf maakten wij ook een historisch moment mee met een pen in onze handen. Bij de Kamer van Koophandel legden office manager Marianne en producer Elaine namelijk onze eigen personeelsvereniging vast! De naam van de vereniging is, vanwege onze locatie op Strijp-S, heel toepasselijk: Stripe-S. Vooral voor Marianne was dit een jarenlange droom die is uitgekomen!

Maar dit was niet het enige dat werd gevierd in de maand april! Creatief directeur Jeroen was namelijk jarig. Hij bracht zijn verjaardag door op de Week van de Ondernemer, op zoek naar inspiratie en nieuwe technieken!

De inspiratie werd ook door Jeroen gezocht in Kopenhagen. Als onderdeel van het Presidents Institute was hij aanwezig op een topconferentie waarop internationale sprekers hun ervaringen deelden op het gebied van innovatie, strategie en management. Wel benutte dagen in het buitenland:

Op kantoor werden ook de nodige meters gemaakt. O.a. voor de voorbereiding van een reeks video’s voor de Provincie Noord-Brabant, die in mei gefilmd zullen worden. Er kwamen 4 verschillende scripts aan te pas en de productie afdeling werkte samen om alles tot in de puntjes te regelen. Binnenkort meer informatie over dit ambitieuze project!

Goederenvervoer callsheet

Andere projecten waar we aan werkten in de maand april, betroffen een film voor het 59e Dies Natalis van de Technische Universiteit (waar producer Silva Munsters bij aanwezig mocht zijn en waar de film in een kerk werd vertoond voor de aanwezigen van de viering) en onze museumfilm voor Tinker Imagineers en het Geert Groote Huis. Na de draaidagen in maart stortten we ons in april op de montage, de voice-over opnamen en de kleurnabewerking. Onderstaand screenshot laat zien het bewerken van de kleuren in de film geen makkelijke opgave is!

Geert Groote Huis kleurcorrectie

We leverden ook een video op aan onze Duitse klant DFE Pharma. In de video, bedoeld voor intern gebruik, spreekt de directeur alle medewerkers toe omtrent de doelen en projecten van het nieuwe jaar. De film werd echter zo goed ontvangen, dat de video ook extern op de DFE Pharma website gaat worden ingezet!

DFE Pharma

Als een klant zo blij is met een productie dat deze verder wordt verspreid dan eerst werd verwacht, zijn we extra trots. Naast DFE Pharma besloot ook ZLM dat de ‘U Tevreden, Wij Tevreden’ campagne (2 tv commercials, 1 internet pre-roll uit 2014) weer gaat worden ingezet. De campagne is verlengd met een extra jaar! U kan de commercials tegen gaan komen op Omroep Brabant en Omroep Zeeland.

Maar ook kan u binnenkortnieuwe commercials van ons gaan zien! In april werkten we aan de montage van een commercial en bijbehorende tag-on voor de kleurrijke webshop TopVintage. De commercials worden sinds 4 mei vertoond op verschillende Duitse tv zenders en een Nederlandse versie zal vanaf eind mei te zien zijn in ons eigen land.

Heeft u ook het behind the scenes verslag van producer Elaine gelezen?

Inmiddels in het alweer begin mei en zijn we druk met allerlei nieuwe projecten. Volgende maand kunnen we u updaten over nieuwe zomerse commercials bestemd voor nationale tv, twee animatiefilms voor de zorg, diverse draaidagen voor de Provincie Noord-Brabant, draaidagen op zee en meer!

Volg ons op Twitter, Facebook, LinkedIn en sinds kort ook op Instagram om niets te missen!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.